Consiliile Judeţene Brăila şi Galaţi au semnat luni un parteneriat pentru construirea unui aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac şi Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat protocolul pentru construirea unui aeroport Foto: Arhiva
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac şi Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat protocolul pentru construirea unui aeroport Foto: Arhiva

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac şi Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, au semnat un parteneriat pentru construirea unui aeroport care să fie utilizat de către cele două judeţe, de Focşani, Vaslui, dar şi de localităţi din Republica Moldova.

Ambele judeţe vor începe procedurile pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a tuturor expertizelor tehnice necesare: de precipitaţii, de vânt, număr de ore de soare şi ceaţă şi nu în ultimul rând, structura solului. Însă, vor căuta în paralel surse de finanţare care să susţină acest proiect.

„Am semnat cu multă încredere şi hotărâre parteneriatul cu ai noştri colegi de la Brăila, prin care ne unim forţele pentru a transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani al gălăţenilor şi brăilenilor – un aeroport care să deservească întreaga regiune", a publicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

„Documentaţia tehnico-economică a acestui obiectiv de investiţii, precum şi toate documentele premergătoare execuţiei acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est şi Sud, din care fac parte consiliile judeţene din Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa. Am dat mâna cu Galaţi şi pentru prima oară facem paşi concreţi pentru a realiza acest obiectiv, iar marele avantaj este că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României”, a declarat Francisk-Iulian Chiriac pe Facebook.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite