Practici comerciale ilegale la mai multe supermarketuri din Galaţi. Promoţii cu reduceri de preţuri inexistente la legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 18.02-28.02.2019, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au verificat modul cum sunt comercializate legumele şi fructele proaspete în magazine alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, pieţe agroalimentare, depozite şi pieţe en-gross din municipiile Galaţi şi Tecuci.

Au fost verificaţi 19 operatori economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate  17 amenzi contravenţionale în valoare totală de 52.200 de lei şi 6 avertismente. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constatat numeroase nereguli. 

Astfel, şase dintre operatorii economici verificaţi afişau la raft informaţii eronate privind ţara de origine şi calitatea produselor, fiind găsite la comercializare castane cu suprafaţa mucegăită şi banane stricate. De asemenea, deşi trebuie să informeze consumatorii cu privire la ţara de origine, categoria de calitate şi calibrul legumelor şi fructelor, 10 operatori economici nu aveau afişate aceste informaţii.

”În două supermarketuri s-a constatat că se utilizau practici comerciale înşelătoare, în sensul că se afişau reduceri de preţuri la diferite legume sau fructe, preţul vechi afişat, precum şi procentul de reducere fiind contrare legislaţiei în vigoare. Astfel, în realitate, pentru cele mai multe dintre legumele şi fructele aflate la promoţie reducerea era mult mai mică decât cea afişată, iar pentru unele reducerea era inexistentă, ba chiar preţul de la momentul controlului era mai mare decât cel practicat înainte cu o săptămână”, a declarat Carmen Mihaela Tudor, comisarul şef adjunct al CJPC Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite