Noutate la Teatrul „Gulliver”: spectacolul pentru adolescenţi şi adulţi „O noapte furtunoasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comedie este întotdeauna binevenită, iar când este vorba de „O noapte furtunoasă” sau „Numărul 9”, chiar prima comedie a lui Caragiale, cu atât mai mult e rost de bună dispoziţie şi umor la cel mai înalt nivel.

Vineri, 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Gulliver” va avea loc premiera spectacolului „O noapte furtunoasă”, într-o inedită readaptare semnată de Daniel Stanciu. Teatrul „Gulliver” invită, astfel, iubitorii de teatru, la un spectacol special din repertoriu, dedicat adolescenţilor şi adulţilor.  

„O noapte furtunoasă” dezvăluie lumea satirică a lui Caragiale, în plenitudinea ei. De la premiera din 18 ianuarie 1879, ce a avut loc pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în lectura publică a autorului, piesa a fost montată în nenumărate variante iar personajele, după cum susţinea Titu Maiorescu într-un studiu intitulat „Comediile d-lui I. L. Caragiale”, „toate merită să fie cunoscute şi…lăudate, toate fără excepţie”. Montarea scenică de la Teatrul „Gulliver”  păstrează elementele de comic inegalabil, specifice autorului, dar le conturează într-o manieră unică de interpretare, în abordarea regizorală a lui Daniel Stanciu, completată de scenografia lui Vlad Tănase.

Piesa impresionează prin dinamism, umor şi culoare. Totodată, minuţioasa grijă acordată detaliilor ce recompun universul lui Caragiale proiectează întreg tabloul scenic cu o vivacitate aparte şi un simţ comic molipsitor, transpunând spectatorul într-o lume nouă, unde totul fuzionează într-un preaplin de emoţie desăvârşită, pentru o experienţă artistică memorabilă.

Comicul caragialian capătă noi valenţe iar melanjul covârşitor al intrigilor captivante sunt puse în valoare de personajele emblematice ale lui Caragiale, transformând experienţa scenică într-un tumult de umor savuros şi molipsitor.

Caleidoscopul dramatic al universului caragialian din spectacolul „O noapte furtunoasă” de la Teatrul „Gulliver” dezvăluie culoare locală, intrigi captivante, personaje de excepţie şi umor savuros, într-un adevărat regal al veseliei.

Biletele pentru spectacol se pot achiziţiona online, accesând link-ul: http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM – Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 15 lei, preţ unic pentru adolescenţi şi adulţi.

Conform normelor în vigoare, spectacolul se va desfăşura cu o capacitate de până la maximum 30% din totalul de locuri disponibile în sală. Teatrul „Gulliver” reaminteşte tuturor spectatorilor că a luat toate măsurile necesare pentru ca aceştia să se poată bucura de teatru în siguranţă. Toate detaliile cu privire la condiţiile de desfăşurare a reprezentaţiilor de la Teatrul „Gulliver” sunt disponibile aici: https://bit.ly/3ngD5Af.

Alte informaţii cu privire la activitatea şi programul artistic al teatrului „Gulliver” se găsesc pe:www.teatrul-gulliver.ro, precum şi pe pagina de Facebook: @TeatrulGulliver.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

INTERVIU Vlad Zamfirescu, director interimar la Bulandra: „Cu sau fără mască, istoria milenară a teatrului nu se opreşte în această pandemie“

Conferinţă despre efectele pandemiei şi închiderea teatrelor, sub egida Teatrului de Comedie, moderată de Octavian Saiu

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite