Unde şi-a găsit de lucru actriţa care a jucat rolul Reginei Maria, cel mai premiat film din România. „La Teatrul Naţional nu am fost primită cu braţele deschise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Lupu în pelicula cea mai premiată
Roxana Lupu în pelicula cea mai premiată

Roxana Lupu s-a născut la Bucureşti, dar a crescut şi s-a educat la Focşani înainte de a a începe o carieră de succes în cinematografie.

Actriţa Roxana Lupu, protagonista filmului "Maria, regina României”, a fost angajată la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focşani.

Dezvăluirea a fost făcută recent de jurnalistul Ion Cristoiu, care a realizat un interviu cu artista originară din Focşani. În cadrul interviului, Roxana Lupu a spus că a bătut şi la porţile Teatrului Naţional din Bucureşti, dar "nu am fost primită cu braţele deschise".

Roxana Lupu a venit la Focşani, oraşul unde a copilărit şi s-a educat, împreună cu soţul ei, tenorul Nicholas Lupu, care în prezent are mai multe angajamente, printre care şi de profesor la Liceul de Artă "Gh. Tattarescu". 

Recent, Uniunea Cineaştilor din România a decernat premiile ediţiei 2019. Cele mai multe trofee, şase la număr, le-a primit producţia ”Maria, regina României”, al cărei rol principal este jucat de actriţa Roxana Lupu.

Potrivit cv-ului său, Roxana şi-a făcut studiile gimnaziale la Şcoala „Ştefan cel Mare“ apoi a intrat la Liceul „Unirea“, la ştiinţe sociale. După o experienţă ca studentă în Cluj Napoca, Roxana a intrat la UNATC, în Bucureşti oat în ultimii ani a locuit la Londra, unde a jucat în mai multe producţii,  întruchipând-o atât pe regina Elisabeta a II-a (”Inside Buckingham Palace“ şi ”Inside Windsor Castle" - BBC), cât şi pe sora acesteia, prinţesa Margareta (”Private Lives of Monarchs”).

Vă mai recomandăm:

FOTO ”Maria, Regina României”, film premiat la Cannes, rulează din 8 noiembrie şi la Focşani. Rolul principal îl deţine o absolventă a Colegiului "Unirea"

Roxana Lupu, actriţa care s-a consacrat la Londra în roluri de regine şi prinţese. „Părea uneori ireal că o interpretez pe regina Angliei“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite