Magazie în locul unei căsuțe de vis. Asta a primit de o familie de români, stabilită în Germania, din partea unui constructor
0Au comandat o căsuță de 35 de metri pătrați și s-au trezit cu o magazie din lemn, neterminată și făcută în bătaie de joc. Este pățania unei familii de români, stabilită în Germania. Doar pentru materiale a plătit un avans de 22.000 de euro.
O familie de români, stabilită în Germania, a decis să-și facă o căsuță mică din lemn în localitatea natală, unde să se retragă la pensie. Ce doi soția u găsit o firmă pe internet, iar meșterii le-au trimis poze și le-au promis că le vor construi căsuța pe care și-o doreau. Au plătit și 22.000 de euro pentru materiale și au plecat în Germania. Nici prin cap nu le-a trecut că totul se va dovedi o țeapă
Întreaga poveste a fost relatată de fiica celor doi pe rețelele de socializare.
„Scriu în speranța că nemernici ăștia nu o să mai tragă țepe și altor oameni naivi, așa cum a pățit mama mea și soțul ei ! (...)I-au tot cerut bani pentru materiale, chipurile. Mama mea cu soțul ei i-au dat 22.000 de euro până în momentul de față și restul după, ei nemaiputând să stea să vadă ce și cum lucră din cauză că trebuiau să se întoarcă în Germania! Au lăsat o cunoștință să se mai uite, să îi supravegheze. Această cunoștință le-a atras atenția muncitorilor că nu-i ok ce fac. Numai că a primit în schimb amenințări ,că, dacă nu își vede de treaba lui, îl taie și îl bagă în sac și îl duc unde nu îl mai găsește nimeni!>”, susține Ștefania Achim, fata păgubitei.
După amenințările primite de cunoștința familiei lăsat să vegheze asupra lucrărilor, cei doi soți au decis să vină în România să vadă cum stau lucrurile.
Amenințări în loc de facturi!
„Atunci mama cu soțul ei au hotărât să vină în weekend să vadă cum stă treaba. Când au ajuns la casă au găsit ce vedeți în pozele de mai jos. I-au sunat să îi întrebe cei cu lucrarea în halul asta și au cerut chitanțele pe materiale și au primit și ei amenințări. Nu vor să le dea chitanțele! Bătaie de joc pe față ! Aveți mare grijă oameni buni. Feriți-vă de acești oameni sunt niște nimicuri”, povestește Ștefania Achim.
Când au ajuns la fața locului au avut un șoc, așa că au cerut explicații și facturi pe materialele de construcție. Nu doar că nu le-au primit, dar au fost și amenințați.
„Am făcut poze să vadă toată lumea cum și-au bătut joc de materiale cum a montat ușa și geamurile prinse în holșuruburi direct pe spumă”, susține Mihai Tifoi, păgubitul.
Se pare că firma respectivă nu este la prima țeapă. Echipa de „meşteri” escroci din Galați, acționează nestingherită în toată țara.
„Măcar totuși vedeți ceva. La alții au luat 58000 euro și au făcut o fundație atât”, a comentat o femeie la postarea făcută de fiica păgubitei.
Metoda „cabana”, ultima găselniţă a ţeparilor „de meserie”
O nouă metodă de înșelătorie este „cabana”. Aşa-zişii constructorii promit ridicarea unei cabane într-un timp record, la preţuri foarte convenabile, prin intermediul unor anunţuri pe site-uri specializate. La întâlnirea cu clientul vin pregătiţi să înceapă lucrul, dar cer un avans important pentru achiziţia de materiale. Mulţi dintre clienţi se lasă păcăliţi şi plătesc banii, dar constructorii dispar rapid şi nu mai răspund la telefon.
Anul trecut, un bărbat din Alba Iulia s-a confruntat cu o echipă de aşa-zis meşteri pe care i-a angajat să-i ridice o cabană. A ajuns să discute cu reprezentantul unei ”firme” de ţepari din județul Galați, care avea multe fotografii online cu case deja realizate. A luat legătura cu constructorul şi în ziua stabilită o maşină mică s-a prezentat la locul viitoarei construcţii.
Bărbatul din Alba Iulia a remarcat că cei cinci „muncitori” nu aveau nici scule, şi nici materiale, aşa cum se aştepta, în condiţiile în care s-au înţeles că va plăti la final. Au promis că după ce proprietarul pleacă de acolo, va veni o dubă cu toate materialele necesare. Între timp, au comandat câteva lemne de la un furnizor din oraş, pe care le-au unit într-un fel de dreptunghi, care ar fi trebuit să fie baza construcţiei. În ciuda înţelegerii iniţiale, i-au cerut bărbatului 4.000 de euro, pentru a cumpăra materiale.
Acesta a refuzat şi s-a oferit să meargă împreună pentru a cumpăra materialele, însă „meşterii” nu au fost de acord. Disputa s-a încheiat după multe alte discuţii, când au înţeles că omul chiar nu poate fi înşelat. Aşa-zişii meşteri au plecat, iar bărbatul a rămas să caute altă echipă de constructori.