Inginerul care şi-a ucis bebeluşul pentru că plângea. Ca să scape de închisoare, şi-a învinuit soţia şi pe fratele copilului mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Galaţi l-au condamnat la ani grei de închisoare pe un bărbat de 33 de ani, care a fost acuzat că şi-a ucis copilul de doar două luni. Urmărirea penală a bărbatului, pe nume Paul Constantin Pohrib, a început în ianuarie 2016, când reprezentanţii Spitalului ”Marie Curie” din Bucureşti au sesizat autorităţile în legătură cu moartea unui bebeluş de două luni.

Judecătorii au finalizat procesul în care Paul Constantin Pohrib (33 de ani), inginer la ArcelorMittal Galaţi, a fost inculpat pentru omor. Povestea tragică a avut loc în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2015, când mama bebeluşului, Claudia Pohrib, a alăptat copilul, culcându-l apoi lângă tatăl său, Paul Constantin Pohrib, în sufrageria apartamentului unde locuiesc. După câteva ore, tatăl copilului l-a lovit pe micuţ de mai multe ori în zona capului, deranjat că acesta plângea.

Pentru că bebeluşul începuse să ţipe, bărbatul şi-a chemat soţia, care a constatat îngrozită că starea copilului este foarte gravă. Părinţii au chemat ambulanţa, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi au constatat încă de la prima examinare că ceea ce le spuneau părinţii în legătură cu cele întâmplate nu corespundea sub nicio formă cu multitudinea şi gravitatea leziunilor.

Micuţul avea hematom parietal drept, echimoză parietală stânga, fractură parietală dreapta şi hemoragie subrahidiană. Din cauza leziunilor grave, s-a decis transferarea copilulului pe 26 decembrie 2015 la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni din Bucureşti, iar medicii de acolo au constatat un alt lucru şocant: leziunile bebeluşului se întindeau pe două treimi din creier, zona fiind practic lipsită de sânge, astfel că şansele de supravieţuire ale copilulului erau nule.

Pe 7 ianuarie 2016, copilul a murit. Autopsia a scos la iveală faptul că moartea copilului a fost extrem de violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale, survenite în urma unui traumatism cranio-cerebral, leziunile fiind produse prin lovire cu un corp dur. 

A picat testul cu detectorul de minciuni

Procurorul criminalist a cerut un supliment de expertiză medico-legală, în urma căreia s-a stabilit că bebeluşul a primit cel puţin două lovituri în cap. Medicii legişti au exclus o lovire accidentală, concluzia fiind că micuţul a fost omorât. Tatăl a refuzat să-şi asume răspunderea pentru ce a făcut şi a început să dea vina pe cei apropiaţi, în încercarea de a scăpa de închisoare.

Paul Constantin Pohrib şi-a învinovăţit soţia, apoi personalul medical care s-a ocupat de tratarea micuţului şi a sfârşit prin a arăta cu degetul şi înspre fratele copilului decedat, în vârstă de doar un an şi şase luni, despre care a spus că l-ar fi lovit în cap pe fratele său cu o jucărie. 

Bărbatul le-a spus apoi anchetatorilor că e posibil să fi lovit bebeluşul în somn, dar tot el a precizat ulterior că este puţin probabil să se fi întâmplat asta. A recunoscut apoi că el i-a provocat leziunile, dar a declarat că a făcut-o inconştient, pe fondul unei tulburări psihice.

Expertiza psihiatrică a dovedit însă că a avut discernământ în noaptea când şi-a lovit copilul. A acceptat să fie supus unui test cu detectorul de minciuni, care a demonstrat că a minţit în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2015. 

„Pe fondul unei stări de nervozitate spontane, posibil provocate de plânsetele victimei, inculpatul Pohrib Paul Constantin i-a aplicat fiului său mai multe lovituri în zona capului, cu un corp dur, provocându-i în acest mod leziuni ce i-au cauzat decesul“, a explicat procurorul criminalist Vlad Grigorescu.

Pe 3 octombrie, Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe bărbatul de 33 de ani la 17 ani de închisoare pentru omor şi i-a interzis exercitarea drepturilor părinteşti pentru o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei principale. În plus, Paul Constantin Pohrib a fost obligat să plătească şi cheltuielile de judecată, care se ridică la 11.000 de lei. Verdictul Tribunalului nu este definitiv, putând fi atacat la instanţa superioară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite