Creşte nivelul râurilor din Moldova. Cotele Dunării rămân staţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform buletinelor hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, precum şi a rapoartelor zilnice de monitorizare generate prin dispeceratele Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor (exceptând râurile din vestul ţării) vor fi în extindere şi intensificare.

Evoluţia formaţiunilor de gheaţă poate determina creşteri artificiale de niveluri pe unele sectoare de râu, în special pe cele din  Moldova, fără a fi atinse cotele de avertizare pe principalele cursuri de apă. Pe râurile din centrul şi sudul ţării, va persista curgerea de năboi, iar, pe râurile din sud-estul şi estul ţării, se va intensifica. De asemenea, aglomerările de gheţuri formate anterior pe râuri şi acumulări se vor menţine.

Debitul Dunării, la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, va fi staţionar, la  valoarea de 5.000 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s). Pe tot sectorul aval Porţile de Fier, debitele au fost în creştere.

În următoarele zile, nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice monitorizate de Apele Române se vor situa sub cotele de atenţie. 

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite