Breaking Cod roșu de ploi torențiale în Galați. Sunt așteptate „efecte dezastruoase”. Cum arată harta avertizărilor pentru restul țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare Cod roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați. Fenomene periculoase sunt anunțate și pentru alte județe din țară.

Fenomenele prognozate vor avea un grad de intensitate foarte mare. FOTO Shutterstock
Fenomenele prognozate vor avea un grad de intensitate foarte mare. FOTO Shutterstock

Avertizarea Cod roșu, care vizează județul Galați, va intra în vigoare la miezul nopții (30 septembrie, ora 00.00) și e valabilă până la ora 9 a zilei de luni. Sunt așteptate ploi torențiale și abundente, potrivit ANM.

„În județul Galați va ploua torențial și abundent. Cantitățile de apă vor fi în timp scurt de 40...50 l/mp, iar în partea de centru și de vest a județului, cu o probabilitate mare, de 80...100 l/mp”, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

image

Avertizarea Cod Roșu se emite atunci când se așteaptă ca fenomenele meteorologice prognozate să fie periculoase, „cu un grad de intensitate foarte mare și cu efecte dezastruoase”, potrivit ANM.

Amintim că, pentru ziua de duminică, 29 septembrie, ANM a emis avertizări Cod portocaliu și Cod galben de precipitații, care vizează cea mai mare parte a țării, iar hidrologii au avertizat, la rândul lor, cu privire la riscurile de viituri, valabile pentru peste 20 de bazine hidrografice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite