Cum va arăta primul heliport medical din sud-estul României, cu sistem de aterizare pe timp de noapte

0
0
sursa: CJ Galaţi
sursa: CJ Galaţi

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea. În România, doar cinci spitale au pistă de aterizare şi doar pe trei dintre acestea se poate ateriza şi noaptea. Autorităţile au anunţat începerea lucrărilor.

Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean Galaţi. Acesta va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele şi a două lifturi exterioare, astfel încât pacienţii să fie transferaţi cât mai repede la serviciul de urgenţă.

Cu ajutorul acestei investiţii, se va scurta semnificativ timpul de intervenţie în cazurile de urgenţă, dau asigurări autorităţile. Va fi primul heliport medical din regiunea Sud-Est dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24. 

   

De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unităţii medicale va fi extinsă cu încă un etaj. În plus, va fi dotată şi cu sisteme moderne de acces. Pentru realizarea acestor lucrări este nevoie ca actuala parcare să fie închisă. 

„Începând cu data de 16 august, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean se închide pentru realizarea lucrărilor de extindere cu încă un etaj şi de amenajare a unui heliport medical. Parcarea va fi extinsă cu alte 151 de locuri, iar pe acoperişul parcării va fi amenajat un heliport pentru elicopterul SMURD”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

heliport

sursa: CJ Galaţi

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. Vor exista şi două lifturi exterioare, unul pentru heliport şi celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgenţe.

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unităţii medicale va avea 466 de locuri.

heliport

sursa: CJ Galaţi

Investiţia se ridică la 25.007.975 de lei (TVA inclus), fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

Vă recomandăm şi: 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Noi imagini cu podul suspendat de la Brăila, Golden Gate-ul de peste Dunăre. Se lucrează la drumurile de acces VIDEO

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite