Regretatul scriitor Mircea Dinutz a donat prin testament întreaga bibliotecă personală. Astăzi de împlinesc trei ani de la moartea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondul documentar Mircea Dinutz  FOTO: Biblioteca Judeţeană Vrancea
Fondul documentar Mircea Dinutz  FOTO: Biblioteca Judeţeană Vrancea

Beneficiara importantului fond documentar este Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu. Fondul documentar „Mircea Dinutz”  este deja prelucrat în proporţie de 30%.

Scriitorul Mircea Dinutz , prieten şi apropiat colaborator al bibliotecii, a decis, încă din timpul vieţii, să doneze Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, prin testament, întreaga bibliotecă personală.

Urmare a acestei donaţii, Biblioteca Judeţeană a constituit Fondul documentar „Mircea Dinutz”, fond care cuprinde aproximativ 4000 de volume, plicuri cu documente şi manuscrise, precum şi drepturile de autor asupra acestor manuscrise, înscrisuri, dosare conţinând actele de studii ale scriitorului, diplome, certificate, articole din presă, fişe de lectură, dactilograme.

Fondul documentar „Mircea Dinutz”  este deja prelucrat în proporţie de 30%.

dinutz

La sfârşitul anului 2013, cu sprijinul familiei, donaţia  a ajuns în rafturile bibliotecii, la momentul respectiv, Teodora Fîntînaru, managerul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, declarând că “este prima oară când biblioteca beneficiază de o donaţie prin act testamentar a unei întregi biblioteci personale”.

Fondul documentar „Mircea Dinutz”  cuprinde în mare măsură cărţi de specialitate din domeniul umanist. Acest fond este edificator pentru o bună cunoaştere a laboratorului de cercetare şi de creaţie al criticului literar focşănean, pentru modul în care acesta se raporta la un autor sau la o carte.

Fondul documentar „Mircea Dinutz”  reprezintă o importantă sursă de cercetare pentru elevi, studenţi, pentru toţi cei care vor dori să aprofundeze studiile filologice şi de literatură română şi universală.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite