Educaţia sexuală a tinerilor, subiect tabu în şcoli
0Dr. Cătălin Groza, medic la cabinetul de planificare familiară, s-a arătat dezamăgit că nu este invitat în şcoli să ţină cursuri de educaţie sexuală. Discuţiile pe această temă au apărut în cadrul proiectului „Teen@ge - iluzii şi realităţi", pe care îl implementează Biblioteca Judeţeană.
Proiectul care a început ieri se desfăşoară pe o perioadă de şase luni, în parteneriat cu Biblioteca Orăşenească Mărăşeşti şi Bibliotecile comunale Bogheşti, Broşteni şi Homocea.
Acest proiect se adresează adolescenţilor, cu vârsta între 12 și 18 ani, având ca scop creşterea nivelului de informare cu privire la educaţia sexuală în contextul dezvoltării personale armonioase a adolescenţilor.
Temele care vor fi dezbătute în cadrul workshop-urilor sunt cele pe care adolescenții le-au identificat, pentru ca acest proiect să contribuie mai bine la dezvoltarea lor personală.
La prima întâlnire a celor care fac parte din grupul ţintă, partenerii din cadrul proiectului, respectiv medici, asistenţi medicali, reprezentanţi ai poliţiei şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog s-a apreciat că educaţia sexuală este un subiect închis în şcoli la ora actuală.
„Părinţii spun că îşi trimit copiii la şcoală să înveţe carte, nu să facă sex, ceea ce este complet fals. Este foarte bine că în şcoală se face religie, că se face educaţie rutieră, dar educaţia sexuală a tinerilor este un subiect tabu", a precizat dr. Cătălin Groza, care pe durata desfăşurării proiectului va avea mai multe dezbateri cu tinerii pe această temă.
Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de şase luni, respectiv 1 octombrie 2012 - 30 martie 2013 iar echipa coordonatoare a acestui proiect este compusă din Adrian Ţiglea, Nicoleta Oprişan şi Corina Aiacoboae - bibliotecari ai Bibliotecii Judeţene şi bibliotecarele Adriana Arghire - Mărăşeşti, Daniela Ţiţu - Homocea, Loredana Iordache - Broşteni, Adriana Rusu - Bogheşti.
Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea!