Reguli stricte de nutriţie pentru gravide. Ce alimente trebuie să consume pentru a putea aduce pe lume un bebeluş sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile însărcinate trebuie să consume anumite alimente pentru a nu avea probleme bebeluşul Foto: csid.ro
Femeile însărcinate trebuie să consume anumite alimente pentru a nu avea probleme bebeluşul Foto: csid.ro

Femeile însărcinate trebuie să ţină cont de anumite reguli de nutriţie pentru a putea aduce pe lume un bebeluş sănătos, dar şi pentru a nu acumula kilograme în plus.

Medicii susţin că sănătatea bebeluşilor este influenţată de cantitatea de nutrienţi pe care mamele o aduc corpului pe toată perioada sarcinii.

„Fructele de pădure conţin mai mulţi nutrienţi decât o porţie de paste de făină alba, aşa că pot fi consumate pe toată perioada sarcinii. Viitoarele mame greşesc în momentul în care aleg să introducă în alimentaţie alimente care conţin calorii peste limita admisă, iar acest lucru este bine nu aduce beneficii copilului. Toate aceste produs nu fac decât să le ofere viitoarelor mame o stare de oboseală, dar şi kilograme în plus. Este indicat ca în momentul în care vor să aducă pe lume un copil să ţină cont de anumite sfaturi de nutriţie“, a spus Bogdan Istrate, medic ginecolog.

Alimentele care sunt indicate pe perioada sarcinii:

-Seminţele de susan, migdalele, soia, ciupercile, alunele, trebuiesc consumate pe toată perioada sarcinii

pentru a putea aduce un aport mai mare de calciu copilului.

-Fierul este extrem de important pe tot parcursul sarcinii pentru a dubla volumul de sânge din corpul gravidei.

În alimentaţie trebuiesc incluse tot felul de legume, în special cele cu frunze verzi, leguminoase (fasole, năut, linte, mazăre), carne slabă, ouă, fructe uscate, nuci, seminţe şi cereale integrale.   

-Din alimentaţia unei gravide nu trebuei să lipsească fasolea uscată, linte, năut, ouă, carne slabă, cereale integrale, nuci, seminţe de dovleac crude şi lactate.

Specialiştii au  mai precizat că dacă viitoarele mămici respectă anumite reguli de nutriţie după naştere vor rămâne cu cinci sau şase kilograme în plus de ţesut adipos.  

Alimentele care nu sunt indicate pe perioada sarcinii:

-Dulciurile din comerţ (prăjituri, bomboane, ciocolată, ) nu trebuiesc consumate pe perioada sarcinii.  Zahărul poate afecta sănătatea bebeluşului, iar în momentul în care este adus pe lume poate avea anumite afecţiuni.

-Produsele de tip fast-food nu au ce să caute în alimentaţia unei persoane însărcinate.

-Din alimentaţia unei femei însărcinate trebuie să lipsească băuturile carbogazoase.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite