FOTO Opt copii din Dolj au ajuns la spital intoxicaţi din cauza apei din fântână. Inspectorii DSP: „Este contaminată microbiologic cu azotaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt copii din satul Zănoaga din judeţul Dolj au ajuns la spital cu vărsături şi deshidrataţi. Unii au primit hrana preparată cu apa din localitate, care nu este potabilă.

Părinţii au povestit că micuţii au început să se simtă rău imediat după ce au băut apă din fântână. Nicoleta în vârstă de patru luni a fost internată în stare gravă la spital în urmă cu două săptămâni. Medicii i-au pus imediat diagnosticul de gastroenterocolită. „I-am dat să bea apă din fântână, iar imediat au apărut pete pe ea. A început să verse, diaree, aşa că am plecat cu ea la spital. Medicii mi-au spus că apa din Zănoaga nu este potabilă şi să am mare atenţie. Biberoanele le fierb tot cu apa din fântână. Nu am bani să cumpăr apă plată zilnic“, a povestit Gabriela Sfârnă, mama Nicoletei.

Nicoleta a ajuns la spital după ce a băut apă nepotabilă din fântână

image

 

Opt copii din satul Zănoaga au ajuns la spital cu gastroenterocolită în ultimele două săptămâni. „Noi am pus afişe şi am anunţat pe toată lumea că apa din localitate nu este potabilă. Provoacă intoxicaţii cu nitriţi care de multe ori sunt mortale la sugari“, a declarat Daniela Tănasă, medic de familie.

Medicul de familie din satul Zănoaga a anunţat pe toată lumea că apa nu este potabilă 

image

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au prelevat probe de la mai multe fântâni din localitate, iar apa nu este potabilă. „Este contaminată şi microbiologic cu azotaţi. Singura soluţie este o sursă de apă necontaminată de mare adâncime“, a  spus Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt din cadrul DSP Dolj.

image

Autorităţile au dus în satul Zănoaga câteva cisterne cu apă, dar nu este suficient. Iulian Cristescu, primarul comunei Leu, a recunoscut că apa din localitate nu este potabilă, dar în câteva zile a promis că o să rezolve această situaţie. O să fie dat drumul la noul sistem de alimentare cu apă în zonă. 

La grădinţiă copiii vin cu sticulţa de apă plată de acasă.  „Apa din sat nu este tocmai bună de băut. Dupa ce mergem la toaletă ne spălăm pe mânuţe cu apa luată din pânza freatică din sat“, a povestit Elena Vasile, educatoare.         

Copiii vin la grădiniţă cu sticluţa de apă plată de acasă 

image

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite