Slujbele din interiorul moscheilor vor fi suspendate pentru o perioada de 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muftiatul Cultului Musulman din România a anunţat că toate slujbele religioase în interiorul lacaşurilor de cult islamic din municipiu vor fi suspendate pentru o perioada de 14 zile, după ce autorităţile au decis carantinarea oraşului Constanţa.

În aceasta perioada se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul clerical (imamii). 

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane. 

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, şi anume temperaturile scăzute cât şi posibilitatea de averse, s-a luat decizia de suspendare pe o perioada de 14 zile a serviciilor religioase atât în interiorul lăcaşurilor de cult cât şi în exteriorul acestora, excepţie făcând ceremonialul religios de înmormântare care oricum se efectua în spaţiu deschis, şi anume în perimetrul cimitirelor musulmane, dar cu o participare de maximum 20 persoane, inclusiv imamul.

Tot în aceasta perioada efectuarea oricăror slujbe de pomenire a celor trecuţi în rândul celor drepţi la domiciliul rudelor sau a apropiatilor va fi săvârşită doar cu participarea persoanelor ce îşi au domiciliul la adresa unde va avea loc aceasta si fără a se servi masa de după slujba de pomenire ( Mevlid ). Toti participanţii la aceste slujbe sunt obligaţi a purta masca de protecţie care sa acopere atât nasul cât şi gura de către toţi participanţii, inclusiv a imamului.

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie despre decizia autorităţilor de a interzice pelerinajele: „Îmi voi căuta avocaţi“

VIDEO Procesiune nocturnă condusă de IPS Teodosie într-un sat. Arhiepiscopia Tomisului: „Fără legătură cu pandemia“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite