Şcoală de vară la biserica Sfântul Mina din Constanţa: ateliere, jocuri, cursuri de prim-ajutor pentru copiii parohiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din parohia Sfântul Mina din Constanţa se bucură în aceste zile de Şcoala de vară organizată de preoţi, în tinda şi în jurul altarului de vară ale bisericuţei din lemn din Parcul Tăbăcărie.

Este cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară, unde 40 de copii, cu vârste cuprinse între 2-12 ani, însoţiţi de adulţi şi coordonaţi de specialişti, participă gratuit, de luni până vineri, la activităţi desfăşurate în intervalul orar 10.00-12.00.

Şcoala de vară a început la 2 iulie şi se finalizează la 26 august. Iniţiativa îşi propune să ofere copiilor o alternativă sănătoasă de socializare, dar şi de formare a personalităţii în cadrul Bisericii, prin activităţi diverse, atractive, oferindu-le o vară frumoasă, plină de jocuri interactive.

„Fiind deja a treia ediţie, copiii au format o adevărată familie în jurul altarului bisericuţei de lemn din parcul Tăbăcărie“, a declarat preotul Claudiu Banu, parohul bisericii Sfântul Mina, fondatorul şcolii. 

Imagine indisponibilă

Programul Şcolii de vară este următorul:

Luni - alternativ, jocurile copilăriei (Georgiana Tudorica), cursuri de prim-ajutor (voluntari Crucea Roşie) şi circulaţie rutieră;

Marţi - excursii (copiii au vizitat deja mănăstiri, Ceronav, Delfinariu, Microrezervaţia naturală din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, au fost la picnic în împrejurimile oraşului Constanţa, la Aqua Park Eforie Nord);

Miercuri - dezvoltare personală, jocuri în echipă (Daniela Costan şi voluntari). 

Imagine indisponibilă

Joi: pictură (Prof. Gabriela Moise);

Vineri - balet, arta mişcării (Prof. Stela Cocârlea).

La finalul programului, copiii primesc fructe. 

Toate creaţiile realizate pe parcursul verii le vor fi înmânate copiilor la 26 august când, după Sfânta Liturghie, Şcoala se finalizează cu un moment artistic pregătit de către copii. 

În curtea bisericii există şi un loc de lectură numit „Căsuţa cu cărţi“, de unde doritorii pot lua o carte, pe care o pot citi şi apoi o pun la loc.

„Totodată, aici pot fi donate cărţi pentru ca şi alte persoane să se bucure de o lectură cât mai diversificată“, precizează preotul Banu. 

În acelaşi timp, proiectul „Casei copiilor abandonaţi“ de la Techirghiol, închinat părintelui Arsenie Papacioc, continuă.

Edificiul la care au visat preoţii de la Sfântul Mina este ridicat, iar lucrările avansează.

Cine doreşte să contribuie la construirea căminului pentru copiii abandonaţi poate contacta parohia Sfântul Mina şi pe părintele paroh Claudiu Banu (telefon 0725 999 296). 

Pe aceeaşi temă: 

Concert caritabil la biserica Sfântul Mina din Constanţa. Banii strânşi vor fi donaţi celor şase fraţi premianţi rămaşi orfani

Casa copiilor, la care Dumnezeu a pus piatra de temelie. Aşezământul din Techirghiol, închinat părintelui Arsenie Papacioc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite