Primăria dezafectează locurile de joacă periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată unele leagăne pentru copii din Constanţa
Aşa arată unele leagăne pentru copii din Constanţa

Primăria Constanţa a început demolarea locurilor de joacă din oraş, după ce un copil s-a accidentat la un spaţiu de recreere. Protecţia Consumatorilor a închis spaţiul de joacă şi a notificat municipalitatea.

Mai multe spaţii de joacă din oraş au fost dezafectate de Primăria Constanţa, după ce Protecţia Consumatorilor a avertizat municipalitatea asupra pericolului la care sunt expuşi copiii care vin să se bucure de ele.

Rareş Iordache, directorul Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, a declarat pentru Radio Constanţa că sunt demolate elementele vechi şi dezafectate, urmând să se achiziţioneze şi monteze altele noi. „Este o acţiune de dezafectare a elementelor vechi.

Cele mai multe sunt montate de dinainte de 2001 şi le dezafectăm pregătind terenul pentru locurile noi şi amplasamentele noi care se vor monta conform proiectului, autorizaţiilor obţinute. Toate acestea vor începe în momentul în care se vor definitiva procedurile de achiziţie. (…)

Acestea sunt amplasate în toate zonele oraşului. Noi am început acum în partea de nord, în Tomis Nord. Astăzi a fost dezafectat pe Dispensarului, lângă spălătorie, mâine dimineaţă începem cu cel de pe Ştefăniţă Vodă colţ cu Tulcei şi continuăm până când vom dezafecta toate elementele vechi”, a declarat pentru Radio Constanţa Rareş Iordache.

Pe 16 septembrie, un copil de 4 ani a căzut printre scândurile structurii unui tobogan într-un spaţiu de joacă situat în Portul Tomis din Constanţa. Accidentul a fost minor, iar cel mic nu a necesitat intervenţia medicilor. În urma sesizării incidentului, după două zile, inspectorii CJPC s-au deplasat la faţa locului pentru constatări şi au decis închiderea temporară a spaţiului de joacă.

Totodată, inspectorii Protecţiei Consumatorilor au transmis Primăriei Constanţa, conform procedurii, o invitaţie la sediul CJPC pentru explicaţii şi alte constatări. Invitaţia nu a fost onorată de edilul Decebal Făgădău. 

Pe aceeaşi temă:

Primarul Constanţei, chemat la discuţii de şeful Protecţiei Consumatorilor pe tema spaţiilor de joacă

VIDEO Cazul fetiţei rănite grav în Parcul Tei. Cine ar trebui să se ocupe de siguranţa locurilor de joacă pentru copii, din parcuri

Protecţia Consumatorilor a oprit temporar activitatea restaurantului Rustic din Constanţa

Alimente expirate pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Coloranţi expiraţi de 16 ani şi E-uri periculoase pentru copii, descoperite în laboratorul cofetăriei Silvian din Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite