FOTO Ce mai poartă în materie de nunţi: guler-şal, ţesătură de pietre şi torturi asimetrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Făt-Frumos poartă costum FOTO Sînziana Ionescu
Făt-Frumos poartă costum FOTO Sînziana Ionescu

Începe Postul Mare, iar mirii care îşi plănuiesc nunta au răgaz pentru a decide asupra detaliilor care să le facă uniunea de vis. Următoarea etapă a sezonului de nunţi este de la Duminica Tomei (12 mai) până la Postul Sfinţilor Apostolilor Petru şi Pavel (24 mai).

Între timp, în luna aprilie, la Constanţa va fi organizat Marele Târg pentru Nunţi, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, la Centrul de Afaceri Eurolitoral.

Târgurile şi magazinele care expun oferta în materie de nunţi ajută perechile să se hotărască asupra ţinutelor, imaginii şi dulciurilor de la marea petrecere. La mirese, trendul a fost dat de mezina preşedintelui, Elena Băsescu, care a purtat la nunta ei o rochie de prinţesă pe care şi-o doresc acum toate domnişoarele.

Culorile cele mai căutate sunt alb pur, ivoire, şampanie, roz sau în combinaţii de culori pale sau tari. Rochiile pot fi din dantelă, din voal, din satin, cu inserţii, mărgele, perle, broderie. Modelele sunt pe alese: strâmte, mulate, cu corset, decoltate, cu trenă, vaporoase, pe jupon, cu talie accentuată sau ridicată sub bust.

Nici mirii nu trebuie să rămână mai prejos, iar eleganţa trebuie să fie cerinţa nr. 1 pentru domni. Se poartă gulerul-şal în special, se poartă smokinguri, redingote, fracuri, dar şi costume cu brâu şi papion. Designerul Valentin Bratu recomandă un accesoriu pentru domni care face diferenţa: o lavalieră sau o cravată retro, strânsă cu un inel în culoare asortată.

Dacă la naşă este o singură restricţie – rochia să nu fie albă şi mai vaporoasă decât a miresei - stiliştii din Constanţa recomandă ca naşii să se deosebească de ginerică printr-un costum cu vestă şi bineînţeles lavalieră. „Costumele pot fi personalizate cu cristale Swarovski“, spun consultanţii de la Niss Mode din Constanţa.

Pentru bijuterii, moda arată că rochia de ocazie se poate înnobila cu coliere sau cordoane cusute cu pietre strălucitoare, mărgele şi perluţe. „La un astfel de accesoriu, artizanii lucrează şi o săptămână, dar rezultatul este spectaculos“, spun Paula, Anca şi Anamaria, trei tinere care fac bijuterii handmade. Dacă se doreşte un accesoriu discret, dar de efect, o coroniţă în păr este un detaliu chic.

Pentru imortalizarea momentelor festive există albumele multimedia, cu fotografii, filmări şi DVD inclus. Cuplurile doresc atât instantanee, cât mai ales ipostaze studiate, în cadru natural ales pentru peisaj, pentru semnificaţie sau pentru exotism.

Decoraţiunile şi aranjamentele florale se aleg în funcţie de tema nunţii, de culoarea preferată, de locul unde are loc petrecerea. Muzica o poţi asigura cu DJ, trupă sau formaţie. Mâncarea şi băutura se negociază cu localul, iar cea mai gustată parte – deserturile – reprezintă treaba cofetarilor.

Prăjiturile, fursecuri şi mai ales torturile de nuntă încheie meniul mesenilor cărora nunta trebuie să le lase un gust dulce. Torturile sunt de regulă îmbrăcate în marţipan, strat consistent care ţine la un loc compoziţia supraetajată.

„Noua tendinţă este ca etajele torturilor să fie asimetric aşezate, pentru a ieşi din forma clasică rotundă, pătrată sau dreptunghiulară“, explică Mirel Munteanu de la cofetăria Crizantema. Umplutura torturilor este variată: de la blat însiropat, la ciocolată, şarlotă, fructe etc. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite