Zeci de specialişti din 25 de ţări vin la un faimos congres internaţional de arheologie romană, găzduit la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul va găzdui, în septembrie, o prestigioasă manifestare istorică la care vor participa circa 200 de specialişti în arheologie din 25 de ţări. Este vorba de Congresul Asociaţiei Internaţionale Rei Cretariae Romanae Fautores, o cunoscută întâlnire a specialiştilor în arheologie romană.

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează, între 23 şi 30 septembrie, a 31-a ediţie a Congresului Asociaţiei Internaţionale Rei Cretariae Romanae Fautores (RCRF). Potrivit unui comunicat, RCFR este una dintre cele mai prestigioase manifestări ştiinţifice în domeniul arheologiei romane care studiază structurile economice ale provinciilor fostului Imperiu roman. 

Partenerii Muzeulului la acest eveniment sunt Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii “Babeş-Bolyai”, Institutul de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române, filiala Cluj, respectiv alte instituţii muzeale şi ştiinţifice din România.

„Evenimentul se desfăşoară o dată la doi ani şi presupune diferite activităţi ştiinţifice menite să actualizeze stadiul cercetărilor din domeniul ceramicii romane. Pe parcursul celor 7 zile, vom derula comunicări ştiinţifice, expoziţii tematice, display-uri de ceramică, excursii pe diferite situri arheologice - care au fost centre urbane, rurale, militare sau civile romane - precum şi vizitarea centrelor de producţie ale ceramicii“, afirmă Felix Marcu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

Manifestarea se va desfăşura la Universitatea Babeş-Bolyai şi MNIT. La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ de 200 de specialişti în domeniu din 25 de ţări.

„Organizarea unui congres internaţional prestigios în ceea ce priveşte studierea antichităţii clasice, cu accent asupra vieţii economice din provinciile Imperiului roman, reprezintă o mare oportunitate de a face cunoscute cercetările în domeniu din România, dar şi de a cunoaşte stadiul actual al acestora la nivel mondial. Desfăşurarea acestui congres va contribui la impulsionarea studiului ceramicii romane din ţara noastră şi va face cunoscute siturile arheologice, precum şi locurile pitoreşti şi ospitalitatea locuitorilor ei“, mai precizează directorul muzeului clujean.

Mai puteţi citi:

Documentar istoric, făcut la Cluj: „Acest film nu s-a născut din vreun spirit naţionalist, ci dintr-o acută necesitate, impusă de mai mulţi factori“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite