Sigiliu pe spitalul din Mociu, judeţul Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a refuzat să scoată de pe lista spitalelor desfiinţate Centrul medical din Mociu. Autorităţile locale şi personalul medical din spitalul de la Mociu au pus, astăzi, sigiliu pe uşa unităţii sanitare care deservea 20.000 de localnici din zonă.

În clădirea spitalului din Mociu este linişte. Un lacăt mare a fost pus pe uşă clădirii, acum golită de pacienţi şi personal medical. Deasupra lacătului, a fost pus un sigiliu. Doar paznicul instituţiei a mai rămas, să păzească aparatura medicală şi centrala termică a spitalului, care a fost cumpărată de curând, din banii primăriei. „Lucrez aici de 21 de ani. Am fost aici şi când se făceau operaţii şi naşteri. Au fost vremuri mai grele, când nu aveam mâncare pentru pacienţi, iar acum, când ne decurcăm, ne defiinţează spitalul nostru construit în 1912“, spune cu amărăciune Vasile Moldovan, paznic, dar şi brancardier, la nevoie.

„A trebuit să trimit acasă cei 12 pacienţi care erau internaţi. Le-am spus asistentelor şi medicilor să nu mai vină de astăzi la serviciu, până nu aflăm exact care e soarta noastră. Nu am avut ce face, pentru că de astăzi a expirat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. De abia săptămâna viitoare vor anunţa de la Direcţia de Sănătate ce va face personalul, unde va merge“, a declarat Adriana Mustea, directorul Centrului medical din Mociu.

Ministrul, de neînduplecat

Primarul comunei Mociu, Horvath Marton, împreună cu mai mulţi consilieri locali au mers, la începutul acestei săptămâni, la Bucureşti, într-o audienţă la ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să îi ceară acestuia să scoată de pe lista spitalelor desfiinţate de la 1 aprilie Centrul medical de la Mociu. Acesta ar fi urmat să devină, conform deciziei Ministerului Sănătăţii, un azil de bătrâni. Însă, în Mociu, mai există alte două astfel de aziluri, astfel că localnicii au cerut păstrarea destinaţiei de spital a instituţiei. “Ministrul a fost ferm pe poziţii să continue reforma”, a declarat primarul din Mociu, la întoarcea din audienţă. Astfel că astăzi, el s-a adresat preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe. “Eu le-am dat, din nou, acordul verbal, pentru transferarea Centrului medical din Mociu în subordinea Consiliului Judeţean, să fie transformat în secţie exterioară a Spitalului de recuperare”, a confirmat Alin Tişe. Însă acest lucru depinde tot de ministrul Sănătăţii, care trebuie să aprobe acest transfer.

Unde pot primi asistenţă medicală, în lipsa spitalului din Mociu

Potrivit primarului Horvath Marton, de spitalul din Mociu aparţineau aproximativ 20.000 de persoane, atât din comună, cât şi din cele din jur. “Acum, oamenii vor fi nevoiţi să meargă pentru orice problemă medicală până la Cluj, Târgu-Mureş, Gherla sau Câmpia Turzii”, mai spune primarul din Mociu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite