Guvernul a trimis ANAF-ul în control la Cluj să verifice acte despre stadionul Cluj Arena. Directorul regiei controlate: ”Mi se pare un control ţintit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două inspectoare ANAF din Cluj se află în control la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), structură în subordinea CJ Cluj şi care coordonează stadionul Cluj Arena din octombrie 2011. Directorul RAADPP spune că e surprins de verificarea inopinată ce vizează documente economico-financiare privind stadionul din anii 2009-2011, întrucât acestea au fost deja verificate de Curtea de Conturi şi totul a fost în regulă.

Control ANAF pe nepusă masă la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP). Luni dimineaţa, două inspectoare ANAF din Cluj au început un control la RAADPP, regie din subordinea CJ care coordonează stadionul Cluj Arena din octombrie 2011. Directorul Regiei, Mircea Avram, susţine că inspectoarele au venit cu un ordin de serviciu (nr. 201/15.05.2015) ce are în spate o solicitare a Guvernului României din 5 mai (nr. 1062/07.05.2015 înregistrată la DGRFP Cluj-Napoca cu nr. 47075/07.05.2015).

Cele două inspectoare, care, iniţial, aveau un alt control la Turda, ar fi refuzat să spună să arate ordinul prin care se ordonase controlul. ”Le-am rugat să-mi prezinte motivele. Au zis că e confidenţial şi dacă nu colaborez obstrucţionez controlul. Au cerut acte economice despre Cluj Arena din perioada 2009-2011”, a declarat Mircea Avram. Acesta a anunţat conducerea CJ Cluj şi le-a pus la dispoziţie actele cerute spunându-le că la RAADPP sunt acte legate de Cluj Arena doar din perioada februarie-octombrie 2011 şi că documentele cerute despre situaţia de lucrări sunt la CJ Cluj.

”Mi se pare ciudat ca Finanţele să ceară situaţii în ceea ce priveşte controlul şi proiectarea Cluj Arena. Mi se pare un control ţintit”, a mai declarat şeful RAADPP.

Comunicatul RADPP integral mai jos: 

”Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, Serviciul de Inspecţie Economico-Financiară, Biroul de Inspecţie Economico-Financiară Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Compartimentul Cluj derulează în aceste zile, la sediul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, un control economico-financiar.
Potrivit ordinului de serviciu nr. 201/15.05.2015,  inspecţia se efectuează în baza solicitării Guvernului României nr. 1062/07.05.2015 înregistrată la DGRFP Cluj-Napoca cu nr. 47075/07.05.2015. Controlul vizează obiectivul “Stadionul Cluj Arena”.
De menţionat că RAADPP Cluj a preluat obligaţiile şi răspunderile Consiliului Judeţean Cluj la acest obiectiv în februarie 2011, obligaţii şi răspunderi care au încetat în octombrie 2011, odată cu finalizarea lucrărilor. Activitatea RAADPP Cluj, ca parte în acest proiect, a fost verificată la vremea respectivă de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca, precum şi de Curtea de Conturi Cluj, care au acordat avize favorabile.
RAADPP Cluj solicită DGRFP Cluj-Napoca să facă publică sesizarea Corpului de Control al Primului-Ministru referitoare la inspecţia economico-financiară care se derulează în aceste zile la sediul regiei.
La finalul controlului, vom da publicităţii concluziile raportului întocmit de consilierii ANAF”.

Senatorul PNL Alin Tişe, fost preşedinte al CJ Cluj în perioada în care s-a ridicat Cluj Arena, spune că şi la această verificare ”este vorba de un control politic al PSD”, iar ”corpul de control al premierului s-a transformat într-un grup infracţional”. Acesta mai spune că anul trecut a fost în control Corpul de Control al premierului, apoi Inspecţia în Construcţii. ”Acum au trimis ANAF-ul”, a mai afirmat acesta.

Acelaşi lucru îl declara senatorul şi în noiembrie 2014, când la Cluj Arena se afla Corpul de Control al premierului.„Am avertizat în urmă cu două luni că este un control politic şi că prin acest control Ponta încearcă practic să-şi elimine adversarii politici, dar încearcă să elimine şi adversarii politici locali pentru că organizaţia PSD este o organizaţie impotentă la Cluj. Ea nu poate să câştige alegerile decât dacă îşi înlătură adversarii politici. (...) În ceea ce priveşte respectarea legalităţii la Cluj Arena, ea a fost întocmai respectată, faptul că această arenă a fost construită în urmă cu patru ani şi că toţi oamenii care au muncit sunt în Consiliul Judeţean Cluj astăzi, în orice moment, oricine, poate să-i întrebe pe acei funcţionari publici care au avizat pentru legalitate toate actele în ce măsură cineva a intervenit la ei sau cineva le-a cerut să facă acte ilegale”, declara, pe 8 noiembrie 2014, senatorul PNL, Alin Tişe, vicepreşedintele PNL la nivel naţional. La acea dată, Tişe a depus două plângeri penale la DNA şi Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi grup infracţional organizat.

Mai puteţi citi:

Fostul preşedinte al CJ Cluj sare la gâtul premierului: „La Cluj Arena e un control politic prin care Ponta încearcă să-şi elimine adversarii politici“

Reacţia lui Boc la acuzele aduse de Corpul de Control: „Ce să înţeleg? Că orice investiţie la Cluj este ilegală şi orice investiţie la Bucureşti este legală?“

Guvernul sesizează Parchetul General pentru finanţarea nelegală de Cabinetul Boc a stadionului „Ion Moina” din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite