Reacţia lui Boc la acuzele aduse de Corpul de Control: „Ce să înţeleg? Că orice investiţie la Cluj este ilegală şi orice investiţie la Bucureşti este legală?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc   FOTO: Marian Iliescu
Emil Boc   FOTO: Marian Iliescu

Fostul premier Emil Boc susţine că proiectul de HG privind alocarea a 60 de milioane lei pentru Cluj Arena a fost adoptat cu respectarea tuturor prevederilor legale, precizând că în aceeaşi şedinţă s-au alocat 35 de milioane de euro pentru Naţional Arena din Bucureşti, prin exact aceeaşi procedură.

Emil Boc a declarat, sâmbătă, că nu poate să nu se întrebe de ce Corpul de Control al premierului a considerat investiţia de la Cluj ca fiind ilegală, iar pe cea din Bucureşti legală, având în vedere că şi acolo s-au alocat bani prin aceeaşi procedură ca pentru Naţional Arena.

 "Proiectul de Hotărâre de Guvern privind Cluj Arena a fost adoptat cu respectarea tuturor prevederilor legale, astfel încât, din acest punct de vedere, banii au fost alocaţi pentru ca şi la Cluj-Napoca, la fel ca la Bucureşti, să avem un stadion de Champions League, cu care România să se poată mândri. Precizez că în aceeaşi şedinţă de Guvern am alocat 35 de milioane de euro pentru Naţional Arena din Bucureşti, exact prin aceeaşi procedură şi prin aceleaşi mecanisme. Ce să înţeleg din raportul Corpului de Control, că orice investiţie la Cluj este ilegală şi orice investiţie în Bucureşti este legală?", a spus Boc.

El a adăugat că îi lasă pe alegători să aprecieze momentul ales de reprezentanţii Corpului de Control al premierului pentru prezentarea publică a raportului privind Cluj Arena.

Banii au fost alocaţi la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, inspectorii Guvernului arătând că nu a fost însă justificat caracterul de urgenţă în alocarea fondurilor, au fost încălcate normele legislative, iar finanţarea a fost nelegală, bugetul de stat fiind astfel diminuat în mod nejustificat.

În raportul Corpului de Control, transmis sâmbătă de către Guvern, se arată că hotărârea pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă, în scopul amenajării pe amplasamentul stadionului Ion Moina a unui stadion la standardele UEFA şi FIFA a fost adoptată de Guvern la 28 decembrie 2010, pe baza unei note de fundamentare semnată de către ministrul de Administraţie, Traian Igaş, şi cel al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Mai puteţi citi:

Guvernul sesizează Parchetul General pentru finanţarea nelegală de Cabinetul Boc a stadionului „Ion Moina” din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite