Dezbatere publică la Primărie pe tema bugetului pe 2018. Cum vor fi cheltuiţi banii clujenilor -  257 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii sunt invitaţi luni, de la ora 14.00, în Sala de Sticla a Primăriei municipiului Cluj-Napoca la dezbaterea publică privind proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018. Primăria a făcut publice 22 de priorităţi pentru anul în curs.

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018 a fost publicat pentru consultare pe site-ul Primăriei vineri, 12 ianuarie. Vezi aici proiectul. 

Potrivit Legii 273/2006, art. 39, persoanele interesate au putut trimite sesizările, observaţiile, punctele de vedere în perioada 12 ianuarie – 26 ianuarie 2018 la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.rosau sau la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primărie de cartier.

O listă cu 22 de priorităţi principalele în 2018 ale administraţiei clujene a fost postată de primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook:

Taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate.

Primăria va demara realizarea studiului de fezabilitate, planului urbanistic zonal şi documentaţiei tehnice în vederea autorizării Centurii Metropolitane Cluj-Napoca (Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca Sud - Apahida). Prin asumarea de către Primărie a cheltuielilor necesare, Proiectul Centurii Metropolitane a fost deblocat.

Realizarea studiului de prefezabilitate pentru introducerea transportului în comun cu Metroul.

Demararea procedurii de licitaţie pentru proiectarea pasajelor Mărăşti şi Tăietura Turcului.

Începerea lucrărilor la noul pod al Porţelanului şi reabilitarea podului Fabricii; demararea procedurii de achiziţie de lucrări pentru reabilitarea podului Garibaldi.

Punerea în circulaţie a primelor 11 autobuze electrice.

Atragerea de finanţări europene pentru achiziţia de tramvaie, autobuze electrice şi troleibuze dotate cu tehnologie de ultimă generaţie.

Menţinerea gratuităţilor la transportul în comun pentru pensionari, studenţi şi elevi.

Continuarea modernizării Spitalului Municipal şi sprijinirea cu fonduri de la bugetul local a celorlalte spitale clujene şi a SMURD.

Menţinerea alocărilor pentru educaţie prin investiţii în şcoli, oferirea de burse sau programul „Şcoală după şcoală”.

Reabilitarea termică a Colegiului Naţional „George Coşbuc” şi a Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”.

Demararea proiectelor de construire a două noi creşe şi de modernizare şi extindere a două grădiniţe din fonduri europene.

Finalizarea lucrărilor de amenajare a platformelor subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere din totalul de 100 de platforme a căror amenajare a început în anul 2017; demararea procedurilor legale pentru amplasarea a încă 100 de platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere.

Demararea realizării unor parcuri noi, în zonele Între lacuri şi La Terenuri, precum şi modernizarea parcurilor Ştefan cel Mare, I.L. Caragiale şi Piaţa 14 Iulie.

Implementarea soluţiilor cȃştigătoare la concursurile pentru Turnul Pompierilor (demarare execuţie lucrări) şi pentru amenajarea malurilor Someşului (proiectare); organizarea unor concursuri de soluţii dedicate revitalizării spaţiilor publice din oraşul nostru: Parcul Feroviarilor, str. M. Kogălniceanu şi Cetăţuie.

Organizarea de dezbateri publice în cadrul Centrului de Inovare şi Imaginaţie Civică.

Sprijinirea organizării de activităţi sportive de anvergură în infrastructura sportivă de excelenţă care a adus

Clujului titlul de „Oraş European al Sportului 2018” (FED Cup, Campionatul Mondial de Popice, Campionatul European de Tenis de Masă Cadeţi şi Juniori etc.).

Va continua digitalizarea activităţii administraţiei prin realizarea de noi aplicaţii şi implementarea de noi proceduri digitale în vederea simplificării relaţiei Cetăţean-Primărie.

Implementarea proiectelor din cadrul procesului de Bugetare participativă online Cluj-Napoca 2017.

Continuarea proiectelor de realizare a locuinţelor sociale pe str. Sighişoarei şi str. Ghimeşului; implementarea unei noi politici sociale în domeniul locativ pentru persoanele marginalizate social sau în risc de marginalizare şi excluziune socială.

Finanţarea proiectelor din cadrul Programului Cluj 100, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Amenajarea de staţii de încărcare pentru maşini electrice, primele urmȃnd să fie amplasate în zona parcării din

Piaţa Unirii şi pe str. Moţilor nr. 1-3, în incinta parkingului.

Lucrări de reparaţii la ansamblul statuar Mihai Viteazul; amenajarea zonei pietonale din preajma statuii.

Finalizarea licitaţiilor pentru execuţie şi începerea lucrărilor la parkingurile din Haşdeu şi str. Primăverii nr. 20; continuarea proiectelor de realizare a următoarelor parkinguri: Primăverii nr. 8, Mogoşoaia nr. 7, Albac-Azuga, Trotuşului, Sighişoarei, Gheorghe Dima, Liviu Rebreanu, Oncologie, P-ţa Cipariu şi Nicolae Titulescu.

Bugetul general consolidat al oraşului Cluj-Napoca pentru anul 2018 este de 257 milioane de euro, cu 39 de milioane de euro mai mic faţă de cel de anul trecut.

Citeşte şi

Cele 22 de priorităţi pe 2018 ale administraţiei clujene, anunţate de primarul Emil Boc pe Facebook

Metrou la Cluj: se vor aloca 2,2 milioane de euro pentru studii de fezabilitate. Boc: „În 10 ani Clujul se va bloca“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite