Deputatul clujean Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influenţă. DNA cere Camerei Deputaţilor acordul pentru reţinerea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
adrian gurzau foto

DNA cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău pentru trafic de influenţă. Acesta a candidat la funcţia de primar al Clujului.

Procurorii DNA au trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor o cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive pe numele deputatului Adrian Gurzău.

Potrivit procurorilor, în perioada 8 aprilie 2015 - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Carpatica Asig SA, i-a promis deputatului Adrian Gurzău întocmirea unui contract de prestări servicii între firma acestuia, în calitate de prestator şi Carpatica, în calitate de beneficiar.

Contractul s-a încheiat pe 2 noiembrie 2015. 

”Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing”, pe o durată minimă de 5 ani.  Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. Carpatica Asig SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Aşadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro+TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajaţi ai societăţii, care desfăşurau activităţi similare, la costuri mult mai scăzute”, se arată în comunicatul DNA.

În schimbul acestor promisiuni şi, ulterior, în schimbul încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 şi până în 14 martie 2016, inculpatul Gurzău Adrian a susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât să fie influenţat votul din  Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare  a lui Toncescu Angela în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Carpatica Asig SA şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară. Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar şi de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor, şi-a traficat influenţa asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât membrii Consiliului A.S.F. să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a S.C. Carpatica Asig S.A., deşi prin adresa Direcţiei de supraveghere şi control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea stării de insolvenţă a S.C. Carpatica Asig S.A.”, se arată în comunicatul DNA. 

În acelaşi dosar cu deputatul clujean au fost reţinuţi pentru 24 de ore Angela Toncescu Angela, Dan Hosu şi Ion-Sorin Tatu.

Mai puteţi citi:

Mate Andras (UDMR) vrea cercetarea funcţionarilor ANI pentru abuz în serviciu în cazul mandatului lui Petre Roman

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite