Boc: Merg ca martor la DNA, ca fost preşedinte de partid, în dosarul Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc FOTO: Marian Iliescu
Emil Boc FOTO: Marian Iliescu

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc spune că se va prezenta, joi, la DNA Bucureşti, unde a fost citat ca martor în dosarul în care Elena Udrea este cercetată pentru fapte de corupţie privind vânzarea unei vile din Eforie Sud şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă.

Întrebat, miercuri, de jurnalişti, dacă a fost citat la DNA, la fel ca alţi membri ai fostului PDL, Emil Boc a spus că a primit o invitaţie să se prezinte ca martor, în calitate de fost preşedinte de partid.

"Da, marţi am primit o invitaţie pentru joi, în calitatea de martor în dosarul 87/2015, în care au mai fost audiaţi Vasile Blaga, Adriean Videanu, Anca Boagiu şi Ioan Oltean, în legătură cu care s-a încuviinţat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, în calitate de fost preşedinte de partid, la DNA Bucureşti", a spus Boc.

În acelaşi dosar, marţi au dat declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), tot în calitate de martor, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, şi deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, iar miercuri s-au prezentat, tot în calitate de martori, Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, şi Adriean Videanu, fost preşedinte al PDL Bucureşti.

Vasile Blaga declara, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor că nu are cunoştinţă de "nicio spronsorizare de trei milioane de euro sau de dolari" de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi că astfel de lucruri nu s-au discutat niciodată în prezenţa sa.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile Elenei Udrea, potrivit cărora acesta ar fi cunoscut modalitatea de finanţare a partidului în campanie, Oltean a arătat: "Numai doamna Udrea poate să vă răspundă, eu nu am cum să vă răspund... Aşa erau finanţate campaniile... Nu am informaţii. Doar cei ce au afirmat vă pot spune".

Elena Udrea a fost pusă, vineri, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi reţinerea Elenei Udrea în această cauză.

Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusă sub control judiciar pentru o cauţiune de cinci milioane de lei, dosarul fiind judecat miercuri la instanţa supremă. Udrea spune că nu poate să achite o cauţiune atât de mare, în condiţiile în care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA, precizând că se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plăteşte cele cinci milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite