Un şofer care a fugit de Poliţie conducând cu 205 km/h: „Am crezut că sunt urmărit de persoane dubioase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul unui Mercedes care a fost filmat conducând cu 205 km/h, cu Poliţia pe urme, a contestat în amendă procesul-verbal prin care permisul i-a fost suspendat. În proces, bărbatul a spus că maşina de Poliţie nu era inscripţionată şi a crezut că este urmărit de „persoane dubioase”.

Într-un proces deschis la Judecătoria Lehliu – Gară, un bărbat care a fost lăsat trei luni fără permis pentru că a condus cu 205 km/h, fugind de Poliţie pe Autostrada A2, a contestat sancţiunea, cerând ca procesul-verbal de contravenţie să fie anulat. În cererea de chemare în judecată, bărbatul a arătat că în 11 iulie 2018, în jurul orei 1.00, circula pe A2 dinspre Constanţa spre Bucureşti, când în urmărirea sa a pornit o maşină care „nu avea nicio inscripţionare din care să rezulte că aparţinea Poliţiei Rutiere”.

Şoferul spune că s-a speriat pentru că maşina din spatele său „s-a apropiat intempestiv de autoturismul pe care acesta îl conducea, vrând să îl acroşeze”. Bărbatul a mai spus că a mărit viteza pentru că a crezut că „este urmărit de persoane dubioase”, oprind în final după ce pasagerii din autoturismul său l-au avertizat că e o maşină de Poliţie cu girofarurile aprinse.

În cererea de chemare în judecată, şoferul a mai arătat că abia la km 64, după ce a fost pus în funcţiune girofarul şi după ce pasagerii din autoturism l-au avertizat, a observat că, de fapt, în autoturismul ce îl urmărea erau doi agenţi de la poliţia rutieră şi a oprit, moment în care poliţiştii i-au spus că a fost înregistrat de aparatul radar conducând cu 205 km/h.

Bărbatul a mai arătat în instanţă că „nu a dorit să poarte o discuţie contradictorie cu cei doi agenţi”, încercând pe cale judecătorească să-şi recapete permisul prin probe pro şi contra „ştiind că pe timpul nopţii nu poate fi oprit din spate, de către persoane care, timp îndelungat şi-au ascuns identitatea şi care te provocă să măreşti viteza în trafic, la o oră târzie din noapte, mai ales când maşina pe care o foloseau şi în care se aflau, nu avea inscripţionate semne distincte din care să rezulte cât de cât, că este a unei instituţii pe care o reprezintă, în cazul de faţă a Poliţiei Române”.

Şoferul lăsat fără permis a mai arătat în instanţă că maşina de Poliţie ar fi trebuit să aibă girofarul pe maşină, nu în interiorul ei. „Poliţia încă nu cunoaşte sau nu vrea să cunoască munca preventivă a echipajelor de politie privind respectarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor pe drumurile publice ci, din contră, folosind astfel de metode prin folosirea unor astfel de mijloace şi forme de intimidare în trafic, poate duce la grave accidente rutiere, la panică, la infarcturi etc”, a mai arătat bărbatul în instanţă.

Judecătorii l-au lăsat pieton

Magistraţii Judecătoriei Lehliu Gară au respins cererea şoferului, menţinând procesul-verbal prin care a fost lăsat fără permis. „Susţinerea petentului referitor la aplicabilitatea principiului in dubio pro reo este neîntemeiată raportat la dovezile mai sus mentionate, dar şi la imaginile din înregistrarea video care, examinată integral, relevă viteza foarte mare cu care petentul a circulat (inclusiv viteza menţionată de agentul constatator de 205 km/h la ora 00:52:56). Înregistrarea video relevă de asemenea şi faptul că agentul constatator nu s-a apropiat de autoturismul condus de petent cu intenţia de a-l acroşa şi că petentul, deşi susţine că a fost provocat să mărească viteza de autovehiculul de poliţie aflat în spatele său,  nu a schimbat banda pe care circula ca să poată rula pe banda 1 cu viteza dorită, rămânând pe aceeaşi bandă până la oprirea sa de agentul constatator”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lehliu Gară, rămasă definitivă prin neatacare. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite