S-a realizat recepţia proiectului de 330.000 de euro de la ZOO: Ore de biologie în aer liber pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona a fost amenajată pentru ore de biologie în aer liber, dar şi ca spaţiu de relaxare FOTOP PMC
Zona a fost amenajată pentru ore de biologie în aer liber, dar şi ca spaţiu de relaxare FOTOP PMC

Autorităţile locale au efectuat recepţia proiectului în care s-a investit 330.000 de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea infrastructurii de mici dimensiuni şi promovarea în scop didactic a unui ecosistem piscicol din cadrul Grădinii Zoologice din Călăraşi.

Astfel, aici profesorii, alături de elevi vor putea veni să ţină ore în aer liber. Întregul ecosistem poate fi utilizat, aşa cum s-a şi intenţionat în etapa de pregătire a proiectului, ca zonă de desfăşurare a orelor de biologie şi zoologie, ca zonă de relaxare şi informare în acelaşi timp, printr-un contact direct cu natura, atât de către elevi, cât şi de orice persoană dornică să petreacă timp în natură, într-un context puţin diferit de acela al uni parc clasic.

“Au fost amenajate 3 insule, un bazin cu o suprafaţă de aproximativ 4.200 mp luciu de apă, alei, foişoare cu bănci şi mese de lemn, precum şi materiale informative educative. Bazinul este amenajat în scop didactic şi pregătit în acest sens prin plantarea diverselor specii de plante specifice bălţii dunărene: papură, stuf, salcie etc. În crengile de salcie rupte cuibăresc pescăruşi, raţe, şi alte păsări care sunt atrase de zonă propice pentru aşa ceva. Bazinul nu a fost gândit ca să fie umplut cu apă decât la nivelul existent în acest moment, tocmai pentru a face posibilă observarea plantelor care au fost plantate special şi se dezvoltă în acest ecosistem.

Păsări de baltă precum pelicanii, raţele, dar şi lebedele-locatari mai vechi ai Grădinii Zoologice, au fost aduse să vieţuiască în zonă amenajată. Pentru informaţii privind păsări, plante şi animale specifice zonei de baltă dunărene au fost realizate planşe care prezintă, aproape în mod didactic, informaţii minimale despre acestea”, a explicat Cristian Tatavura, directorul Zoo Călăraşi.

Viceprimarul Viorel Ivanciu , preşedintele comisiei de recepţie a lucrărilor a spus că întregul ecosistem poate fi utilizat atât ca zonă de desfăşurare a orelor de biologie şi zoologie, dar şi ca zonă de relaxare şi informare în acelaşi timp pentru orice persoană dornică să petreacă puţin  timp în natură, într-un context total diferit de acela al unui parc clasic.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite