Pe 24 martie stingem lumina. Ora Pământului, sărbătorită pentru a zecea oară consecutiv în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au mai rămas două săptămâni până la Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a zecea oară consecutiv în România, WWF încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30.

Începând cu acest an, evenimentul pune un accent şi mai mare pe implicarea activă a tinerilor în construirea unui viitor în armonie cu natura.

Prima ediţie alături de Cercetaşii României

Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenţia, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de oraşe din mai mult de 180 de ţări s-au alăturat acestei mişcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour). Astfel, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au început să se implice în acţiuni de mediu în fiecare zi, să-şi schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Colaborarea dintre WWF şi Cercetaşii României porneşte de la intenţia de a-i forma şi inspira pe viitorii lideri pentru mediu. Cercetaşii României vor fi alături de comunităţile locale, aducând idei noi, organizând evenimente, participând la activităţi şi stingând lumina pentru Ora Pământului.

#Connect2Earth – este timpul să ne împăcăm cu natura

De Ora Pământului, pe 24 martie, WWF România provoacă toţi oamenii să se reconecteze cu natura (#connect2Earth) pentru a proteja legătura strânsă pe care o avem cu acesta.

„Tot ce facem în prezent nu este de ajuns, având în vedere starea actuală de degradare a Planetei.  Biodiversitatea şi atenuarea efectelor schimbărilor climatice sunt condiţii esenţiale dezvoltării umane, succesului civilizaţiei noastre. Este timpul să luam în serios relaţia noastră cu natura şi să facem mai multe eforturi pentru a menţine această relaţie. Este timpul să ascultăm mesajul Naturii. Noi suntem cei care avem puterea de a crea o lume mai bună sau de a epuiza planeta. Ora Pământului este momentul în care ne angajăm că vom începe să acţionăm, mai mulţi, mai responsabili, pentru protejarea Pamântului.  Pentru că nu există o altă planetă pe care să plecăm”, spune Dr. Orieta Hulea, Director WWF România.

Pe 24 martie, în toată ţara  vor avea loc mai multe evenimente şi activităţi  organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber şi nu numai. 

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite