„Fructul vieţii” care reduce riscul unui atac de cord. De ce este rodia cel mai bun antioxidant şi câtă vitamina C conţine
0
Fruct exotic apreciat pentru calităţile sale nutriţionale, rodia este unul dintre cei mai buni antioxidanţi, fiind considerată un super-aliment. Numită “fructul dragostei” sau “fructul vieţii”, rodia este bogată în vitamina C, oferind organismului aproximativ 16% din necesarul zilnic.
Rodia este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina B5 (acido pantotenic), fenoli naturali, potasiu şi vitaminele E, A şi acid folic. Datorită calităţilor sale nutriţionale, acest fruct reuşeşte să alunge bolile de inimă, ne scapă de stres şi previne îmbătrânirea. Consumată în salată, sub formă de suc sau în deserturi, rodia îşi păstrează nutrienţii.
“Sucul de rodie ajută foarte mult la reducerea nivelelor de colesterol LDL (cel care este periculos pentru sănătate) datorită proprietăţilor sale antioxidante binecunoscute. De asemenea, reglează aparatul circulator. Sucul extras din acest fruct reduce riscul de atac de cord şi ajută la menţinerea arterelor fără acumulări de depozite de grăsime (ateroscleroză). În plus, sucul de rodie ajută şi la îmbunătăţirea fluxului sanguin către inimă”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.
Specialiştii spun că acest fruct-minune aduce multe beneficii şi în caz de: dizenterie, dureri de gât, conjunctivită, infecţii micotice, hemoroizi şi simptome ale instalării menopauzei. Sucul de rodie are în plus şi un puternic efect antibacterian. Şi stresul poate fi combătut cu rodie, consumul sucului producând o amplificare a senzaţiei de bună-dispoziţie şi a emoţiilor pozitive, crescând nivelul general de energie şi vitalitate.
Trei motive să mănânci rodie:
Cel mai bun afrodisiac. Dacă bei un pahar de suc de rodie zilnic, spun medicii, se produce o creştere a dorinţei sexuale atât la bărbaţi cât şi la femei, deoarece cresc nivelele de testosteron, un hormon care există atât în organismul bărbaţilor cât şi în cel al femeilor, în cazul cărora stimulează libidoul şi întăreşte oasele şi muşchii. Există de asemenea câteva studii medicale care au demonstrat că sucul de rodie poate ajuta în cazul disfuncţiei erectile.
Întăreşte sistemul imunitar. Rodiile şi sucul lor conţin o cantitate importantă de vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.
Protejează rinichii şi ficatul. Cercetările au scos la iveală că extractul din rodii protejează rinichii de toxine periculoase. Mai mult, apără şi ficatul, ajutând la regenerarea lui.
Vă recomandăm şi: