FOTO Au găsit reţeta succesului. Afaceri cu produse bio după reţete biblice şi magazin de fiţe cu carne franţuzească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inginerul Alexandru Baciu(dreapta), la inaugurarea magazinului de fiţe din Călăraşi Foto:Adevărul
Inginerul Alexandru Baciu(dreapta), la inaugurarea magazinului de fiţe din Călăraşi Foto:Adevărul

Întoarcerea la tradiţie s-a dovedit preţul succesului pentru  un medic veterinar care a pus pe picioare o afacere cu produse ecologice, inspirate din reţete biblice. De aceeaşi faimă se bucură şi un inginer agronom care creşte văcuţe franţuzeşti în apropierea Călăraşiului, iar carnea o vinde într-un magazine de fiţe.


Convins că alimentaţia naturală este cheia unei vieţi îndelungate şi sănătoase, prof. dr. Marian Cioceanu a lansat pe piaţă, prin intermediul unei reţele importante de hypermarket(Carrefour) numeroase tipuri de făină, seminţe, grisine şi uleiuri, toate obţinute din cereale bio. Cum fără ingrediente naturale nu poţi obţine alimente fără cusur, antreprenorul a căutat cele mai bune metode pentru a-şi pune afacerea pe picioare în care a investit 30.000 de euro în 2009. Produsele bio, naturale şi tradiţionale, vândute în România sub brand-ul “Dr. Avraham”, nu conţin aditivi şi sunt preparate ca în vremurile biblice.  

Ingrediente neatinse de chimicale

Grâul folosit este adus tocmai din rezervaţia Delta Dunării, dintr-o zonă curată, neatinsă de chimicale. Până să ajungă pe raft, produsele urmează un întreg lanţ de fabricaţie. Reţeta este una simplă, spune prof. dr. Marian Cioceanu şi explică procesul: “Grisinele ecologice se fabrică dintr-un grâu care se produce în Rezervaţia Delta Dunării, deci este un spaţiu curat, iar acest grâu este măcinat tot de o manieră biblică, de o moară cu pietre.

Prof.dr. Marian Cioceanu(dreapta), la un târg de produse ecologice

image

Acest maciniş integral, adică toată tărâţa şi germenii de grâu rămân în făină. Din această făină integrală neagră se realizează aceste grisine fără să mai adăugam niciun fel de aditivi chimici, decât apă, sare, ulei de floarea soarelui, presat la rece, tot din zona Tulcei. Aceste ingredinte se adaugă în funcţie de sortimente, diferite seminţe (in, coriandru, rozmarin, susan, mac). Toate sunt malaxate, coapte la temperatura de până în 180 de grade Celsius. Este mult mai indicat să nu coacem produsele la temperaturi mai înalte ».

Oferta din magazine
 
Cu o strategie de marketing bine pusă la punct, în 2009, prof. Cioceanu trimitea pe raft primele produse «Dr. Avraham », denumire inspirată chiar după prenumele său care are semnificaţii biblice. Greul însă abia atunci începea în afacere. Cu un cuptor rotavic cu dospitor, malaxor, divizor, deci o linie de panificaţie mică, firma Manor Impex a prof. Cioceanu, cu sediul în Bucureşti, a început să producă alimente bio.

image

Logo-ul sub care se vinde marfa

Iată ce produse găseşte clientul pe raful hipermarketului : grisine de 75 gr. sau 100 gr.(5-6 lei), numeroase tipuri de făină(5,5-6 lei kg), seminţe şi uleiuri. Argumentul forte al prof. Cioceanu cu care încearcă să-şi convingă clienţii este legat de faptul că produsele ecologice nu se întâlnesc cu substanţele chimice, de la sămânţă până la produsul final.

Ferma model de la Grădiştea

Inginerul Alexandru Baciu, unul dintre cei mai importanţi agricultori din judeţul Călăraşi, a intrat în 2012 şi pe piaţa cărnii, punând în vânzare într-un magazin de fiţe carne de vită franţuzească. Inspirat de fermele-model din străinătate, unde sunt crescute ca la carte animalele şi convins că marfa de calitate are imediat clienţi, antreprenorul a demarat afacerea.

Ferma de la Grădiştea Foto:Facebook

calarasi ferma

Baciu este proprietarul unei ferme de vaci în satul Cuneşti, din comuna Grădiştea, înfiinţată în 2012 cu finanţare europeană. Inginerul şi-a început afacerea cu 315 vaci din rasa Montbeliarde, achiziţionate din 3 ferme mari din Franţa, iar acum are 800 de capete, din care 450 vaci matcă. Baciu mai are în administrare şi peste 2.000 de hectare de teren agricol.

 “Am început cu 315 capete din rasa Montbeliarde achiziţionate din 3 ferme mari din Franţa. Am ales această rasă deoarece nu am plecat pe premiza să produc lapte sau… numai lapte. Am luat mereu în calcul şi varianta de a produce carne. Toata lumea în zona de sud a ţării este axată pe  rasa Holstein, dar trebuie ţinut cont că se poate face business şi cu alte rase. În România, din punctul meu de vedere, rasa Montbeliarde este foarte puţin cunoscută şi avem foarte puţine ferme de Montbeliarde”, spune Alexandru Baciu.

Carne de vită la preţul celei de porc

Magazinul din Călăraşi a fost inaugurat în luna august 2014. Modern, altceva decât obişnuita măcelărie de unde cumperi carne, Baciu speră să facă profit, chiar dacă preţurile sunt piperate. Pornesc de la 20 de lei şi ajung la 32 de lei, pentru un kilogram de vrăbioară.

Magazinul deschis la Călăraşi în 2014 Foto:Facebook

calarasi magazin

“Ne-am dorit să învăţăm călărăşenii să mănânce o carne de vită bună, la un preţ bun. Noi chiar vindem carnea de vită la preţul cărnii de porc. Sperăm să fim un etalon pentru comerţul călărăşean şi să ne dezvoltăm afacerea de familie, într-un mod cât mai correct”, a spus Baciu, la inaugurarea magazinului.

Magazinul din Călăraşi Foto:Facebook

image

Vă recomandăm şi:

FOTO Afacere de 7,5 milioane de euro: un român din Bărăgan a găsit reţeta să scoată bani din pâine bio, făcută ca la bunica

Livada cu autoservire, în care clienţii îşi culeg singuri fructele eco

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite