Echipamente în valoare de peste 500.000 de euro pentru supravieţuirea copiilor prematuri din regiunea Sud-Muntenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supravieţuitea copiilor prematuri depinde de echipamente medicale FOTO Salvaţi Copiii
Supravieţuitea copiilor prematuri depinde de echipamente medicale FOTO Salvaţi Copiii

Organizaţia Salvaţi Copiii România a accelerat, în 2019, programul de combatere a mortalităţii infantile, capitol care încă plasează România pe unul dintre primele locuri din Uniunea Europeană, din cauze în general prevenibile sau tratabile.

Astfel, în urma datelor centralizate transmise de medicii din ţară, au fost dotate constant maternităţile din regiunea Sud-Muntenia, cu echipamente medicale în valoare totală de peste 535.904 de Euro. 

În regiunea Sud-Muntenia, rata medie a mortalităţii infantile a fost în 2018 de 6,4 la mia de copii născuţi vii în 2018, potrivit datelor procesate de INS . În interiorul regiunii însă sunt câteva clivaje semnificative:

în judeţul Călăraşi, rata mortalităţii infantile a fost de 11,2 la mia de copii născuţi vii

în judeţul Argeş, 7,7 la mie

în judeţul Telorman - 6,2 la mie

în judeţul Prahova-  6,3 la mie

în judeţul Ialomiţa - 6,3 la mie 

în judeţul Giurgiu - 4,5 la mie

în judeţul Dâmboviţa - 2,9 la mie. 

Salvaţi Copiii a ajuns până acum în regiunea Sud-Muntenia cu 126 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 535.904 de Euro, la maternităţile din: Argeş, Cîmpulung, Călăraşi, Olteniţa, Târgovişte, Giurgiu, Slobozia, Urziceni, Ploieşti, Alexandria şi Zimnicea.  

Principala cauză a mortalităţii infantile este prematuritatea, care înregistrează o creştere semnificativă în aproape toate ţările lumii. Copiii prematuri au mari şanse de supravieţuire şi recuperare, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziţie aparatură medicală adecvată unei intervenţii rapide.  

În ultimii opt ani, Salvaţi Copiii România a investit peste cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din toate judeţele ţării cu 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 72.000 de copii.

O parte din aceste fonduri a fost colectată din solidaritatea companiilor care au înţeles că sprijinirea maternităţilor din România este o prioritate socială.  Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România: ”Când ne-am pus în slujba maternităţilor, înţelegând că marile drame ale nou-născuţilor sunt cauzate de aparatura medicală deficitară, am pornit la drum singuri. Ni s-au alăturat imediat medici dedicaţi şi, treptat, susţinători şi parteneri sociali, pe care mizăm în continuare. De aceea este atât de important acest mecanism de direcţionare a 20% din impozitul pe profit, pentru că înseamnă implicare şi efort conjugat.”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite