Controale pe Dunăre. Braconieri şi bărci de agrement, în plasa poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a făcut zeci de controale pe Dunăre FOTO Adevărul
Poliţia a făcut zeci de controale pe Dunăre FOTO Adevărul

Zeci societăţi comerciale, persoane fizice şi asociaţii familiale autorizate să desfăşoare activităţi de agrement nautic au fost verificate de poliţişti, în perioada 6 iulie-26 august. Acţiunea, desfăşurată la nivel naţional, ,,Siguranţa pe Ape”, a vizat verificarea navigaţiei, precum şi protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării.


Zeci societăţi comerciale, persoane fizice şi asociaţii familiale autorizate să desfăşoare activităţi de agrement nautic au fost verificate de poliţişti, în perioada 6 iulie-26 august. Acţiunea, desfăşurată la nivel naţional ,,Siguranţa pe Ape”, a vizat verificarea navigaţiei, precum şi protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării.
În această perioadă au fost constatate 128 de infracţiuni, au fost aplicate 274 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate în vederea confiscării 391 de unelte de pescuit, 15 ambarcaţiuni, 10 motoare de ambarcaţiuni şi 1.830 kilograme de peşte şi produse piscicole.

41 de autorizaţii au fost verificate

Poliţiştii Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi  Călăraşi şi cei din cadrul IPJ, însoţiţi de oameni ai legii de la Frontieră, de la Autoritatea Navală Română au verificat 41 de autorizaţii, licenţe şi permise de pescuit.
De asemenea, echipele comune de control au verificat 62 nave, dintre care 34 de  ambarcaţiuni de agrement, 5 de schi-jet-uri, 3 de nave pentru transportul persoanelor, 6 bacuri, un complex de extracţie balastieră şi 13 de ambarcaţiuni de pescuit.

Amenzi de peste 15.000 lei şi 4 dosare penale

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 4 de infracţiuni, dintre care 3  prevăzute de O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi una la Legea nr.191/2003 privind transportul naval. În cadrul dosarelor penale întocmite, sunt cercetate 4 de persoane, care au fost depistate în flagrant delict.
 De asemenea, au fost aplicate 10 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei, dintre care 5 privind pescuitul şi acvacultura, 2 prevăzute de privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, una privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi 2 privind transporturile navale.
 

Vă recomandăm şi:

Braconieri pe Dunăre. Doi bărbaţi, prinşi la pescuit electric, într-o barcă neînmatriculată

Braconieri, în plasa poliţiştilor. Trei bărbaţi, prinşi în timp ce pescuiau ilegal în Dunăre

Braconaj pe braţul Borcea. Două bărci cu motor şi plase monofilament, confiscate de poliţişti de la pescari

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite