Călărăşenii au de unde alege de 1 mai: distracţie la iarbă verde sau plimbări cu barca pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşenii care aleg să petreacă 1 mai acasă au numeroase variante de distracţie. Ieşirea la iarbă verde, în împrejurimile oraşului este cea mai la îndemână modalitate de relaxare. La fel de plăcute pot fi însă şi o plimbare cu barca pe Dunăre ori pe Borcea sau o vizită la Grădina Zoologică.


Deşi are potenţial neexploatat, Călăraşiul este o zonă interesantă în care poţi să-ţi petreci timpul liber în mod agreabil. Grădina Zoologică, una dintre cele mai mari din ţară găzduieşte specii unicat de păsări, reptile exotice şi animale care trebuie, neapărat, admirate. Şi pentru ca ziua de relaxare să fie una reuşită, neapărat, trebuie încheiată cu o plimbare cu barca pe Dunăre, prin peisajele fascinante ale ostroavelor, a doua deltă a Dunării. Câteva ore petrecute în raiul conferit de insule vă vor încărca de energie şi vă vor purta într-o lume mirifică, dominată de linişte şi calm.

Cea mai frumoasă insulă protejată

Ostrovul Pisica sau Trâmşanu este cea mai frumoasă insulă protejată din judeţul Călăraşi. Acest pământ înconjurat de ape îţi taie răsuflarea.
Zeci de pelicani, pescăruşi, şoimi şi alte specii rare de păsări trăiesc în această zonă acoperită cu păduri pe care se împletesc frumoasele liane şi viţa de vie sălbatică. În judeţul Călăraşi, cele 10 ostroave găzduiesc mii de specii de păsări ocrotite de lege: pelicanii, egrete, stârci, raţe, pescăruşi, vulturi şi cinteze. Printre speciile protejate care cuibăresc aici se numără pelicanul creţ, raţa roşie, cormoranul mic, şoimul dunărean şi vulturul codalb.  În zona ostroavelor cuibăresc şi vin să se hrănească peste 21.000 de specii de păsări care îşi depun ouăle aici sau în zona Srebrâna (Bulgaria) sau în Delta Dunării.

500 de  lei, închirierea unei bărci

ajunge la Ostrovul Pisica doar cu o barcă. De la Complexul Albatros Podul 4, amplasat pe DN3, la aproximativ 4 kilometri de municipiul Călăraşi, puteţi închiria o ambarcaţiune pentru 500 de lei pe zi.  Insula se află pe fluviul Dunărea, în apropierea comunei Dervent, a insulei Păcuiul lui Soare, la aproximativ o oră de mers cu barca de municipiul Călăraşi. În zonă se poate ajunge cu maşina, pe DN3, dacă veniţi de la Bucureşti, până la Complexul Podul 4. Dacă veniţi dinspre Constanţa, puteţi trece cu bac-ul la Călăraşi şi veţi ajunge la acelaşi complex cu un microbuz în aproximativ 10 minute.

Atenţie unde aprindeţi grătarul!

Şi cum sărbătoarea de 1 mai nu se poate încheia fără un grătar pe care sfârâie micii, la Călăraşi oferta pentru picnic este deosebit de bogată. Împrejurimile oraşului sunt locuri tocmai bune pentru relaxare. Pentru că autorităţile locale nu au amenajat încă un spaţiu special pentru aprinderea grătarelor, călărăşenii trebuie să fie cu ochii în patru. Zona de la ieşirea din oraş spre Chiciu, cu pădure de-o parte şi de alta a şoselei, a fost dintotdeauna locul preferat pentru distracţie.
 

Vă recomandăm şi:

Ce fac maramureşenii de 1 Mai muncitoresc. Multe opţiuni pentru o minivacanţă reuşită

FOTO Litoralul românesc pe bani mulţi. Cum petreci 1 Mai pe picior mare

Ce fac politicienii de 1 Mai: Ponta, la Constanţa şi în Delta Dunării, iar Udrea sare cu paraşuta

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite