Primăriile vor fi taxate de ANIF pentru lucrările de desecare şi combaterea eroziunii solului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi merita banii din subvenţia la hectar acordată de stat pentru serviciile de îmbunătăţiri funciare, ANIF trebuie să încheie contracte pe cinci ani cu beneficiarii alocaţiilor. În baza noilor norme, din iunie, ANIF va încasa bani din două surse pentru acelaşi beneficiar: o parte de la client, iar cealaltă, o sumă aproape egală, de la stat, sub formă de alocaţie.

Peste 40 de angajaţi ai unităţii Buzău a Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare aleargă de câteva zile să ducă ofertele la primăriile din judeţ, principalii clienţi pentru serviciile de desecare, combaterea eroziunii şi apărare împotriva inundaţiilor. “De două zile am început să ducem contractele pentru a fi studiate de primary şi am semnat déjà 12. O să fie o mare problemă, deoarece autorităţile locale au întocmit déjà bugetele şi acum s-au trezit cu noi cheltuieli”, a declarat Claudiu Carpen, şeful ANIF Buzău.

În cazul desecării, cu staţii, statul plăteşte 58 lei la hectar, iar beneficiarul, 42 lei la hectar. În cazul desecărilor gravitaţionale, statul plăteşte 23,2 lei la hectar, iar beneficiarul, 16,8 lei la hectar. La apărarea contra inundaţiilor, la întreţinerea digurilor, statul va plăti 17,4 lei la hectar, iar beneficiarul, 12,6 lei la hectar.

Sunt déjà primari care spun că nu au bani pentru “lucrări imaginare” şi vor ignora oferta ANIF-ului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite