Buzoieni reţinuţi pentru comercializare ilegală de tutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Doi bărbaţi din Buzău, de 47 şi 54 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au fost prinşi că fabricau ilegal ţigări. Trei mandate de percheziţie domiciliară au fost puse în executare, marţi, în Buzău şi Luduş, de către Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş.

Poliţiştii din Buzău au ridicat aproximativ 170 de kilograme de tutun, 1.280 de ţigarete confecţionate artizanal maşini de mărunţit şi aparate de injectat.  

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Luduş, la persoane bănuite de producere ilegală, deţinere şi comercializare în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din Buzău şi Mureş, s-ar fi aprovizionat şi ar fi deţinut la domiciliul tutun şi ţigarete de diverse mărci, stocurile create fiind ulterior comercializate. 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vedera continuării cercetărilor 164 kg de tutun, 1280 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat. Au fost puse în executare trei mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Miercuri, cei doi buzoieni au fost prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite