Ziua Naţională a Franţei, celebrată în Parcul I.O.R din Capitală: mii de persoane au trăit cinci ore pariziene
0Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală s-a transformat, duminică, într-o mică parte din Paris. Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, în parcul bucureştean s-au reunit artişti şi oameni obişnuiţi pentru a se bucura de atmosfera de sărbătoare care plutea în aer.
Primăria Sectorul 3 Bucureşti a organizat duminică, 14 iulie, un eveniment cultural de amploare în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală. În cadrul evenimentului „Paris, ieri şi azi“, pe scena amplasată în fostul I.O.R au urcat numeroşi artişti, care au asigurat o atmosferă ruptă parcă de pe străzile Parisului.
Aleea expoziţiei a fost luată cu asalt
Evenimentul şi-a deschis oficial porţile la ora 17.00, iar o oră mai târziu, aleea din faţa scenei era plină ochi de curioşi care încercau să afle cât mai multe informaţii de pe panourile expoziţiei în aer liber. Întreaga alee a fost „decorată“ cu panouri informatice, iar cei care au luat parte la eveniment se opreau rând pe rând pentru a vedea despre ce este vorba. Monumente franceze sau opere de artă, toate au reuşit să atragă atenţia participanţilor.
Pe scena amplasată în parc, decorată în albă şi roşu, în cele cinci ore ale evenimentului, au urcat pe scenă numeroşi artişti care au animat atmosfera de petrecere din mijlocul parcului. Oamenii prezenţi la eveniment au privit întregul spectacol de pe scaunele roşii aşezate în faţa scenei.
Antoaneta Banu, consultant comunicare Centrul Cultural Casa Artelor, a declarat, pentru adevarul.ro, că evenimentul s-a bucurat de un real succes, mii de persoane participând în cele cinci ore de activitate. „Evenimentul a fost unul reuşit, iar potrivit estimărilor făcute de Poliţia Sectorului 3, la eveniment au participat 6.500 de persoane“ , a precizat Banu.
Concertul care a ridicat publicul în picioare a fost suţinut de o trupă formată din cântăreţi de culoare, Ikhaya, formaţie ce a reuşit să prindă publicul cu mrejele muzicii africane. Cei care au luat parte la eveniment au intrat în atmosfera pariziană imediat şi i-au încurajat pe artiştii de pe scenă cu aplauze puternice.
Atelierele, atracţia principală pentru cei mici
Dacă cei mai mulţi adulţi au preferat să admire expoziţia în aer liber şi să intre în atmosfera de sărbătoare odată cu artiştii de pe scenă, cea mai mare parte a micuţilor au preferat să îşi petreacă timpul în corturile amenajate pe iarba din parc.
Fiecare cort din Parcul Alexandru Ioan Cuza a devenit un mic atelier, unul sub care micuţii s-au îngrămădit pe tot parcursul evenimentului. Atelierul de pictură şi cel de baloane au fost printre cele mai căutate, iar copiii s-au înghesuit cu entuziasm sub corturile improvizate.
Pe scena amenajată în parc au fost prezentate rând pe rând spectacolul Monsieur Choufleuri de Jacques Offenbach, al Operei Comice pentru Copii, filmul francez „Paris, je t'aime“, propus de Irina Margareta Nistor, şi concertul de muzică veche franceză „De dragoste şi cavalerism“, susţinut de formaţia Truverii.
Seara se va încheia cu spectacolul „Paris, mon Amour“ , o producţia a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“, partener al evenimentului.
Scenografia întregii activităţi a fost asigurată de Corina Grămoşteanu, iar conceptul şi regia au fost semnate de regizoarea Alice Barb. De asemenea, intrarea la eveniment a fost liberă.
Şi încheierea evenimentului „Paris, ieri şi azi“ a fost extrem de apreciată de public, iar ploaia de confetti în culorile drapelului Franţei a impresionat participanţii.
Pe aceeaşi temă:
Weekend istoric la Muzeul de Artă al României: vizite ghidate prin istoria regală românească