Oameni speciali descoperiţi de "Adevărul de Seară Bucureşti" în 2010
0Inventatori, călători împătimiţi, copii talentaţi, colecţionari, artişti sau oameni simpli, sute de bucureşteni au apărut zilnic în paginile cotidianului "Adevarul de Seară". Vedeţi mai jos o selecţie a celor mai spectaculoşi oameni.
Povestea incredibilă a lui Cristi: a copilărit pe străzi şi în canale, iar acum e student la Limbi Straine.
Cristian Dumitriu (21 de ani) s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine după ce a scăpat de condiţia de „om al străzii“. Ambiţia personală de a reuşi în viaţă şi sprijinul oferit de Organizaţia Umanitară Concordia i-a transformat viaţa lui Cristian Dumitriu, după ce acesta a trăit o vreme pe străzile Capitalei.A trebuit să îndure aici o altă formă de supravieţuire, după ce a a fost aruncat în spirala oamenilor deznădăjduiţi şi fără adăpost, timp în care principalul „inamic“ s-a dovedit a fi chiar anturajul.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Ovidiu Oana-pârâu, colecţionarul de clopote antice
Din dorinţa de a demonstra ce înseamnă o colecţie adevărată, bucureşteanul Ovidiu Oana-pârâu s-a apucat de strâns clopote din toate colţurile lumii. Colecţia sa are peste 300 de exemplare, iar cea mai mare dorinţă a lui este să poată înfiinţa un Muzeu al Clopotului.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Silvia Murgescu combină sporturile pe munte, dar nu dă înapoi indiferent cât de greu ar fi, iar satisfacţia este pe măsura efortului. Este pasionată de treking pe care-l defineşte ca mers pe munte la ritm lejer, dar practică şi trail-running care înseamnă alergarea pe munte, iar cu bicicleta explorează potecile montane şi drumurile forestiere.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Dragos Sion dă ocol Mării Negre pe motocicletă
Echipat pentru un drum de aproximativ 8.000 de kilometri şi însoţit de doi prieteni, bucureşteanul a pornit într-un tur prin ţările care au ieşire la Marea Neagră. Aventurierul a avut parte de multe întâmplări neplăcute şi chiar dacă nu a reuşit să finalizeze turul, acesta tot erou este considerat. S-a accidentat în Ucraina, a fost internat, dar pentru că spitalul nu avea la dispoziţie tot ceea ce ar fi trebuit pentru operaţie, câţiva prieteni l-au răpit în toiul nopţii şi l-au adus în România.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Paula Seling, fata cu pianul de la Eurovision
Când era mică i se părea dificil pianul. În finala naţională Eurovision din 6 martie 2010, Paula a participat cu două piese, „Playing with fire“ şi „It’s not to late“, ambele cântate şi la pian. A colaborat cu artişti de marcă, a cântat în deschiderea concertului „Doamnei Folkului" - Joan Baez, de la Bucureşti, în 1997, apoi a urcat pe scenă înainte de Chick Corea, în 1998. În acelaşi an, „Ploaie în luna lui Marte", piesa lui Nicu Alifantis, i-a deschis drumurile şi ochii, luând premiul Hitul Anului la Festivalul de la Mamaia.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Maria Costache este ultimul grafician de filme
Maria este singurul artist care mai pictează titlurile filmelor pentru cinci cinematografe bucureştene. Titlul noului film săptămânal precum şi programul reprezentaţiilor este realizat manual, pentru fiecare vineri. La început a făcut parte dintr-o echipă de 15 graficieni care lucrau pentru 30 de cinematografe. Acum şapte ani, în urma restructurărilor, a rămas doar ea. „Săptămânal pictez aproape 20 de metri pătraţi de panou şi lucrez în paralel la mai multe afişe. Cel mai mare panou este cel de la Scala, iar cel mai mic este la Gloria“, mărturiseşte Maria.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Cornel Amariei construieşte roboţi-spion
Tânărul în vârstă de 16 ani realizează roboţi care pot urmări persoane şi pot găsi victime în caz de cutremur, cu care a participat la concursuri internaţionale de profil, aducând României şase medalii. Pasiunea lui Cornel Amariei pentru robotică s-a manifestat încă din gimnaziu. Construcţia roboţelului nu durează mai mult de două săptămâni, dar preţul pieselor depăşeşte de regulă 1.000 de dolari.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Adina Răpiţeanu, fetiţa posedată din „Oglinzi malefice”
Tânăra actriţă a făcut cunoştinţă cu aparatul de filmat la 4 ani. La fel ca fratele ei, Tudor, Adina a ajuns pe platouri ca figurant. Ca actriţă a impresionat în rolul Ana, din filmul „Mirrors” cu Kiefer Sutherland. Nu a avut roluri uşoare, fiind distribuită în poveşti despre lagărele naziste sau despre viaţa de aurolac de pe străzile Bucureştiului.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Cristina Cernei îmbracă bucureştenii în artă şi istorie
Cristina face haine de stradă inspirându-se din epocile trecute, din folclorul popoarelor americane, europene şi asiatice, dar şi din curentul underground. Pentru Cristina, moda este un mod de viaţă şi o artă, iar în viziunea ei haina îl poate face pe om. Principalele surse de inspiraţie sunt moda erelor trecute şi curentul underground.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Adrian Răduţă, campion est european la motocross
Bucureşteanul, care este la ora actuală cel mai bun rider de motocross de la noi din ţară, clasându-se pe primul loc la Campionatul Naţional de Motocross de trei ori până acum, a reuşit, în 2009, performanţa de a ieşi campion est european.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Expediţie românească în Pamir: trei tineri au atins vârful Korzhenevskaya de 7.105 de metri
Cei trei tineri care au ajuns in Pamir sunt Adrian Fako (22 ani), Lucian Roşu (22 ani) si Tiberiu Pintilie (25 ani). Alpiniştii români au escaladat timp de 30 de zile Munţii Pamir cu scopul de a atinge cel mai înalt vârf din Munţii Pamir, Korzhenevskaya de 7.105 de metri.
Pasiunea comună pentru munte şi călătorii i-a determinat pe cei trei tineri români să pună la cale expediţia în Munţii Pamir la care mulţi ar fi visat. S-au pregătit timp de nouă luni înainte de plecare pe vârfurile din ţară şi au vrut să încerce o metodă nouă de ascensiune, „progresia continuă”.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Dragoş Bangău, tânărul care îţi aduce masajul la birou
Tânărul în vârstă de 23 ani se plimbă prin marile companii pentru a oferi angajaţilor 15 minute de relaxare de masaj. Dragoş a început să practice această meserie, cea de maseur la birou, în urmă cu trei ani şi jumătate, după ce a aplicat la un job pe internet. „Primul contact cu acest tip de masaj a fost foarte captivant. Am acceptat din prima slujba“, îşi aminteşte el.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Ion Vâlcu, inventatorul care vrea să scoată România din criză
Dacă invenţiile sale ar fi luate în serios şi cineva le-ar transforma în afaceri, copiii s-ar da cu sania şi vara, bărbaţii nu şi-ar mai rupe spinarea ducând roaba, iar bradul de Crăciun ar fi ecologic.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)
Marian Velcea este inginerul care vindecă durerile de spate
Branţurile medicale sunt o invenţie a unei echipe de cercetători francezi, dar produsă de românul Marian Velcea. Inginer de meserie, Marian Velcea tratează afecţiunile coloanei vertebrale cu ajutorul branţurilor medicale, dar şi al altor invenţii care-i aparţin, cum ar fi un scaun special care corectează poziţia spatelui.
![image](https://adevarul.ro/missing_image.webp)