Nicuşor Dan: „Ne ocupăm de igienizarea Parcului Văcăreşti.“ Edilul afirmă că s-au strâns deşeuri din „locuri de care nu se mai ocupa nimeni de 20 de ani”
0Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au început lucrările de igienizare în Parcul Văcăreşti, „în locuri de care nu se mai ocupa nimeni de 20 de ani”. El arată că paza parcului va fi asigurată, în colaborare, de angajaţi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi Poliţiei Locale a Sectorului 4.
„Ne ocupăm de igienizarea Parcului Văcăreşti, pe care Primăria Capitalei l-a preluat de curând în administrare. Colegi de la recent înfiinţata Administraţie a Parcului Natural Văcăreşti, împreună cu angajaţi ai ADP Sector 4 şi voluntari de la Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, au strâns deşeuri din parc, făcând curăţenie în locuri de care nu se mai ocupa nimeni de 20 de ani", a afirmat Nicuşor Dan, vineri, într-o postare pe Facebook.
El a adăugat că acesta este un început bun al colaborării dintre Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 şi societatea civilă.
Primarul general a arătat că, de-acum înainte, paza parcului va fi asigurată de poliţişti locali de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Locală a Sectorului 4.
În 30 decembrie, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că s-a finalizat procedura de preluare în administrare a Parcului Văcăreşti. „E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării”, spunea primarul.
„Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare. Chiar din ianuarie vrem să demarăm câteva lucrări de urgenţă în parc: reabilitarea şi punerea în siguranţă a punctelor de acces, igienizarea şi ecologizarea, asigurarea patrulării şi a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei şi cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Urmează apoi să lansăm un concurs internaţional pentru identificarea de soluţii pentru amenajare”, arăta el.
Nicuşor Dan afirma că, fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenţii minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare.
„Va fi un spaţiu pentru pasionaţii de natură, de lacuri, plante şi păsări – fără clădiri, terase sau spaţii de distracţie. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generaţiile de azi şi din viitor”, mai spunea Nicuşor Dan.