ISU: Cetăţenii trebuie să îşi înlăture ţurţurii de pe imobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti le atrage atenţia bucureştenilor că ar trebui să îşi înlăture ţuriţurii de gheaţă formaţi pe imobile.

Pe lângă faptul că cetăţenii au obligaţia să îşi înlăture ţurţurii de gheaţă formaţi pe imobile, aceştia sunt obligaţi ca în cazul în care există posibilitate ca ţurţurii să cadă, zonele în care ar putea cădea să fie marcate corespunzător.

În ceea ce priveşte intervenţia pompierilor, aceasta poate avea loc doar în cazul în care înălţimea imobilului pe care s-au format ţurţuri este mare, astfel încât bucăţile de gheaţă nu pot fi înlăturate de propriertari, existând riscul ca administratorii să se rănească. 

Cine este responsabil cu deszăpezirea Bucureştiului: primăriile se ocupă de bulevarde, cetăţenii de parcări şi alei

În anul 2010, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare în Municipiului Bucureşti. Aici, printre numeroase puncte, se găsesc şi câteva care vizează atribuţiile pe care municipalitate le are în timpul iernii.

An de an, programele pentru combaterea poleiului şi realizarea deszăpezirii trebuie să fie gata până la 1 octombrie.

În momentul în care ninge puternic mai multe de 12 ore, în Bucureşti trebuie să se intervină cu utilaje de deszăpezire în special pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun şi pe străzile pe care sunt situate instituţii publice, precum şcoli, spitale ori pieţe. În momentul în care arterele prioritare sunt curăţate, deszăpezire trebuie să continue până când sunt deszăpezite toate străzile din Bucureşti.

De asemenea, pe lângă utilajele care acţionează pentru Primăria Capitalei, în Bucureşti, în urma licitaţiilor, primăriile de sector, cu excepţia Primăriei Sectorului 5, au contracte cu firme care se ocupă cu deszăpezire şi care vin cu utilaje ce acţionează complementar cu cele din subordinea Primăriei Generale. Şi acestea au aceleaşi obligaţii: să deszăpezească arterele principale şi cele secundare din oraş.

Într-un alt document care reglementează modul în care va decurge deszăpezirea în această iarnă, semnat de primarul general Sorin Oprescu, este specificat faptul că şoferii din Bucureşti au obligaţia să se asigure când îşi parchează autoturismele personale astfel încât să permită accesul utilajelor de deszăpezire la nevoie. De asemenea, persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi înşăture ţurţurii de gheaţă, dar şi să-şi cureţe de zăpadă trotuarele din faţa imobilelor deţinute, fără să depoziteze zăpada pe gurile de canal ori pe partea carosabilă.

Totodată, reprezentanţii instituţiilor publice, unităţilor de alimentaţie publică, pieţelor şi unităţilor sanitare sunt obligaţi să ia măsur

Pe aceeaşi temă: 

INFOGRAFIE Ciclonul şi anticiclonul ne îngheaţă Revelionul

VIDEO Mănăstirea Prislop şi-a schimbat înfăţişarea. Zăpezile au transfomat locul de pelerinaj într-un "colţ de Rai"

S-a strigat „Pârtieee!“ Unde se schiază de Sărbători: pe Valea Prahovei ninge, la Straja nu mai sunt locuri de cazare, la Vatra Dornei – doar o pârtie deschisă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite