INEDIT Un medic din Bucureşti “citeşte” boala în firul de păr! Acesta poate spune ce substanţe toxice avem în organism
0Chirurgul ortoped, Ştefan Tiron a pus la punct o reţea de cabinete medicale ce prelevează probe pentru depistarea substanţelor toxice din organism. Probele constau în şuviţe de păr. Cei mai mulţi pacienţi ai medicului provin din străinătate dar şi din rândul politicienilor şi al sportivilor din România.
Doctorul Ştefan Tiron a lucrat şapte ani în Franţa şi este profesor la Frankfurt. A creat de curând în ţară o întreagă reţea de cabinete medicale care prelevează probe pentru depistarea substanţelor toxice din organism şi indică nivelul mineralelor vitale. Pot fi depistate, astfel, inclusiv tentativele de otrăvire.
Probele constau în banalele şuviţe de păr. Analizele sunt realizate în Italia la un aparat de specialitate, spectrofotometric unde sunt realizate testele pentru toate ţările europene şi pentru zona mediteraneeană. Este vorba, mai exact, de Analiza Minerală Tisulară. Prin cercetarea şuviţelor de păr, pot fi detectate substanţele toxice din organism.
„Prima dată am auzit de aceste analize la un coleg, medic din Italia. S-a pornit pe aceste analize când ştiinţa a arătat că textura firului de păr este comparabilă pentru analize cu cea a fiberi musculare. Şi pentru a nu extrage o porţiune din fibra musculară să mai facem rană, se recoltează şuviţe de păr care se taie din apropierea scalpului”, ne-a explicat doctorul (foto).

Surse de intoxicare: cosmetice şi conserve
Medicul Ştefan Tiron mai spune că aluminiul este factorul ce duce la Alzheimer, boala ce afectează tot mai mulţi români. Potrivit statisticilor de specialitate, în România numărul persoanelor cu tulburări de memorie a crescut cu 20 % în ultimii zece ani, iar boala apare mai devreme. Dacă până acum boala Alzheimer apărea la presoanele de 70 de ani, acum în fişele medicilor figurează foarte mulţi bolnavi care au doar 45 de ani.
„Foarte mulţi pacienţi merg la neurolog, endocrinolog care de regulă nu depistează ce au şi le dau tratamente clasice. Oamenii nu se vindecă şi dacă nu stopezi folosirea produselor care duc la intoxicaţii, boala persistă şi se ajunge la afecţiuni grave. În primul rând se dezechilibrează funcţionarea metabolismului după care apar bolile grave”, ne-a mai explicat dr. Ştefan Tiron.
Printre sursele de intoxicare se numărăr unele cosmetice, brânzeturile conservate, apa potabilă, fermenţii artificiali sau ustensile şi vase din aluminiu. Simptomele, în cazul intoxicaţiilor cu substanţe periculoase sunt oboseala, irascibilitatea, tulburările digestive, greţuri şi anxietate.
Analiza Minerală Tisulară costă 440 de lei, iar rezultatele vin în 14 zile.