FOTO VIDEO Festival de bere germană cu miros de bâlci românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bere de toate felurile a fost adusă la festivalul din Parcul Tineretului
Bere de toate felurile a fost adusă la festivalul din Parcul Tineretului

Mici, cârnaţi şi mulţi litri de bere. Acestea au fost ingredientele festivalului de bere germană, Blu Oktoberfest, care a avut loc în perioada 6-9 septembrie, în Parcul Tineretului din Capitală. Sute de curioşi, dar şi băutori „profesionişti” au luat cu asalt standurile cu bere importată din ţări precum Belgia, Germania. Irlanda sau Anglia, la cea de-a patra ediţie a festivalului de la Bucureşti.

Organizatorii au ales anul acesta să importe 30.000 de litri de bere bavareză şi cehă, dar la festival putea fi găsită şi bere cu diferite arome.

Pentru un pahar de bere germană blondă, participanţii la festival au scos din buzunar în jur de 5 lei, iar pentru cea nefiltrată sau brună, 6 lei. Berea belgiană Barbar cu miere, la 0,5 litri a putut fi achiziţionată cu 7 lei.

Cel mai interesant exponat a fost însă berea belgiană Bush cu 13% alcool. Este o bere fabricată odată la 6 luni şi este păstrată în butoaie de lemn în care a fost depozitat vin de „Bourgogne de Nuits Saint Georges”. Preţul unei astfel de beri la sticlă de 0,5 litri: 83 de lei. Doritorii puteau cumpăra însă şi bere la cantităţi mari. De exemplu, un butoi de 5 litri de bere germană Weismainer era 45 de lei.

Oferta festivalulului a fost însă berea franţuzească Meteor care a putut fi cumpărată la bax de 10 sticle de 0,25 litri la preţul de 20 de lei.

Sâmbătă a fost vârful festivalului, aşadar şi aglomeraţia din Parcul Tineretului a fost pe măsură. Pentru a putea prinde o masă, ceva de mâncare şi o halbă de bere, bucureştenii au fost nevoiţi să dea dovadă de o foarte bună organizare. Cei mai inspiraţi au fost cei care au mers în parc cu prietenii sau cu familiile. Aceştia s-au putut împărţi pe echipe: soţia stătea la coda la mici, copii fugeau repede să găsească o masă liberă, iar soţul avea misiunea să cumpere berea. Pe înserat nu mai era loc nici să arunci un ac în parc.

În mare parte acest festival nu a venit cu nimic original în România, în afară de bere. Aceleaşi standuri cu produse tradiţionale româneşti sau celebrii deja producători de brânzeturi de Sibiu. În loc de păstrăvii la proţap care se găsesc la festivalul cu acelaşi nume din Germania, la noi se puteau mânca sarmale cu mămăligă. Din peisaj nu au lipsit standurile cu bijuterii ieftine prezente mai la toate bâlciurile din România.

Unul dintre cei mai mari importatori de bere prezenţi la festival, Beer Academy, a venit la festival şi cu specialiştii în marketing. Aceştia le recomandau curioşilor ce bere să aleagă. „În general le facem un profil consumatorilor. Ce tip de băutor de bere este, ce arome preferă, cât de multă bere consumă şi apoi le recomandăm o bere pe gustul lor. Însă la noi vin foarte mulţi oameni care cunosc deja produsul şi sunt băutori cu experienţă”, au explicat pentru adevarul.ro reprezentanţii Beer Academy.

Românii se află pe locul al şaptelea în topul consumului de bere pe cap de locuitor. În 2010, românii au băut în medie 88 de litri de bere, depăşind astfel media europeană de 80 de litri pe cap de locuitor. Suntem devansaţi însă de irlandezi, austrieci şi germani, conform datelor furnizate de reprezentanţii Aso-ciaţiei Berarii României.

   


Concursul de băut bere viteză din cadrul festivalului Oktoberfest 2012  VIDEO NPT.ro Bogdan Păvăloi 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite