Decizie CMBSU: Acces la mall-urile din Bucureşti doar pentru vaccinaţi şi cei care au trecut prin boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale (mall-uri) din Bucureşti este permisă doar pentru cetăţenii vaccinaţi împotriva COVID-19 şi cei trecuţi prin boală, potrivit unei hotărâri adoptate marţi de Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă. CMBSU a anunţat cum se aplică în Capitală restricţiile adoptat recent de guvern.

„Activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale(...)este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Măsura nu se aplică persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din centrele şi parcurile comerciale”, a decis CMBSU, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, citat de Agerpres.

Pentru serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, accesul este permis şi persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore şi care fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic.

Accesul în magazinele care comercializează produse nealimentare este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării. Măsura nu se aplică unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale, precum şi benzinăriilor.

„Unităţile particulare de învăţământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizează şi desfăşoară pe teritoriul municipiului Bucureşti activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară, îşi suspendă activităţile ce impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în perioada 26 octombrie 2021 - 5 noiembrie 2021”, a mai decis CMBSU.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite