De ce e liber bărbatul acuzat că a agresat sexual o polițistă

0
Publicat:

Bărbatul acuzat că a agresat sexual o poliţistă în Gara de Nord din Capitală a fost lăsat în libertate după 24 de ore din cauza unor „vicii de procedură”, a arătat, marţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Captură Video: Sindicatul Europol
Captură Video: Sindicatul Europol

Suspectul, acuzat că a pipăit în zonele intime o polițistă, vineri, 14 aprilie în Garda de Nord, iar apoi a amenințat-o, a fost reținut pentru 24 de ore. „Măsura reţinerii a fost infirmată, din oficiu, de către procuror, pentru vicii de procedură”, potrivit procurorilor.

Procurorii susțin că „suspectului nu i s-au adus la cunoştinţă motivele luării măsurii preventive şi nici drepturile pe care le deţinea în calitate de persoană reţinută”.

De asemenea, se precizează că procurorul „a apreciat că, deşi faptele de care este acuzat inculpatul prezintă un grad de pericol social abstract ridicat, reflectat în limitele de pedeapsă mari, în concret fapta posedă un grad de pericol social mult mai redus, prin raportare la modul de derulare a contactului fizic dintre inculpat şi persoana vătămată”.

În același timp, se precizează că Parchetul a ținut cont de faptul că bărbatul nu are antecedente penale, dar și că „nu face parte dintr-un mediu predispus la comiterea de infracţiuni”.

Sindicatul Europol a postat pe Facebook, sâmbătă, 15 aprilie, imagini surprinse de camerele de supraveghere cu polițista care a fost agresată. În videoclip se vede cum aceasta se îndepărtează de bărbat, care este agresiv. „Până la sosirea în sprijin a celorlate forțe de ordine publică, individul a aruncat cu un rucsac către colega noastră și în repetate rânduri s-a îndreptat amenințător către aceasta, ridicându-și mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida și de a o determina să renunțe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi. La acest moment înțelegem că bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și amenințare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj. Este incredibil cu câtă ușurință tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante”, se mai arată în postare.

Reprezentanții Sindicatului EUROPOL, prin avocați, vor interveni în prezenta cauză pentru schimbarea încadrării juridice a faptei. Nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi reacționat același procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare și nu o polițistă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite