Cum să devii asistent maternal profesionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pot depune cerere pentru angajare ca asistenţi maternali profesionişti atât femeile, cât şi bărbaţii. Ulterior, angajaţii Serviciului de Asistenţă Maternală din cadrul Direcţiei de

Pot depune cerere pentru angajare ca asistenţi maternali profesionişti atât femeile, cât şi bărbaţii. Ulterior, angajaţii Serviciului de Asistenţă Maternală din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuţii cu membrii familiei sale, vecini, prieteni şi o evaluare psihologică, ne-au informat reprezentanţii DGASPC.
Este necesar ca persoanele interesate să aibă un spaţiu disponibil adecvat pentru creşterea şi dezvoltarea copilului şi să prezinte o stare bună de sănătate. Pentru fiecare copil aflat în îngrijirea asistentului maternal profesionist se acordă produse de echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare, rechizite, alocaţii de hrană şi de plasament şi se decontează atât cheltuielile pentru plata întreţinerii, cât şi cele legate de serviciile de asistenţă medicală. Persoana care devine asistent maternal profesionist va fi angajată cu carte de muncă, va primi salariu fix, la care se adaugă sporurile aferente. Primirea unui copil în plasament se poate face doar după obţinerea unui atestat. Copilul va fi îngrijit până în momentul în care autorităţile vor găsi o măsură de protecţie definitivă pentru aceştia: integrarea în familie sau adopţia.

65 de posturi de asistent maternal sunt vacante în sectorul 6. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul D.G.A.S.P.C. sector 6 din şoseaua Orhideelor Nr. 2D, sector 6, Bucureşti sau la numerele de telefon: 317.63.11, 317.63.12, interior 14.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite