Cathedral Plaza a fost preluată de omul de afaceri Ioannis Papalekas. Arhiepiscopia Romano-Catolică susţine că imobilul va fi demolat
0Cathedral Plaza va fi demolată indiferent de proprietar, susţine Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti. Clădirea de birouri a fost preluată de Millennium Building Development SRL, companie controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.
Potrivit unui comunicat de vineri al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, preluarea Millennium Building Development SRL (MBD) a imobilului de birouri de către omul de afaceri grec Ioannis Papalekas nu schimbă cu nimic decizia definitivă şi irevocabilă de demolare dată de Curtea de Apel Ploieşti.
Nici problema siguranţei cauzate de lucrările executate în grabă şi cu materiale de slabă calitate şi nici pe cea de ilegalitate în care se află aceasta, urmare a anulării autorizaţiei de construcţie prin decizia irevocabilă a Curţii de Apel Suceava din 3 noiembrie 2010, a hotărârii CEDO din 10 aprilie 2012 şi a radierii intabulării din cartea funciară, operate în 27 septembrie 2011, de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti Sector
Potrivit sursei citate, imobilul rămâne o clădire ridicată fără autorizaţie legală, care este radiată din cartea funciară, în prezent nebranşată la utilităţi, dar şi "periculoasă şi nefuncţională", care trebuie demolată.
„Sunt sigur că bucureştenii şi concetăţenii noştri în general nu se mai lasă păcăliţi de cei care încearcă să cumpere şi să vândă suflete şi că vor şti să interpreteze ştirile despre aşa-zisa cumpărare a clădirii ilegale Cathedral Plaza aşa cum e: o ultimă zbatere a unui proiect monstruos, care încearcă să desfigureze faţa catedralei noastre, monument istoric şi arhitectonic de valoare naţională şi universală. Aştept ca autorităţile competente să pună în aplicare deciziile Justiţiei şi să ia măsurile administrative ce se cuvin pentru aducerea terenului în situaţia anterioară", susţine Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu, citat în comunicat.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei precizează că, în cazul în care „cineva s-a încumetat să preia MBD”, preluând în patrimoniu şi turnul Cathedral Plaza, a dobândit şi toate problemele legate de falsuri, acte ilegale şi corupţie.
„Vinovaţii rămân, cercetarea penală îşi urmează cursul firesc, iar hotărârile de demolare continuă să fie manifestarea de voinţă a unei puteri a Statului român, care trebuie să fie pusă în practică”, se mai arată în comunicat.
Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) a anunţat anterior că prin decizia din 23 ianuarie dată de Curtea de Apel Ploieşti s-a dispus definitiv şi irevocabil demolarea turnului Cathedral Plaza şi readucerea terenului pe care a fost edificată această construcţie la destinaţia iniţială, aceea de parc.
Potrivit ARCB, dreptul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de a cere şi obţine protecţia legală prin demolarea turnului Cathedral Plaza şi readucerea terenului pe care a fost edificată această construcţie la destinaţia iniţială (de parc), a devenit o realitate juridică incontestabilă, prin rămânerea irevocabilă a sentinţei civile nr. 2520/2012, pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa. Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curţii de Apel Ploieşti, sentinţa civilă a fost confirmată ca irevocabilă, prin respingerea recursului exercitat împotriva acesteia, au precizat reprezentanţii ARCB.