Bucureşti: Brigitte Bardot: „Sunt scârbită de cei care conduc România!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa a acordat un interviu ziarului „Adevărul de seară” pe tema eutanasierii maidanezilor din Bucureşti.„Este o decizie laşă şi revoltătoare!” – aşa a catalogat actriţa, aprigă apărătoare a drepturilor necuvântătoarelor, planul autorităţilor române de a schimba legea pentru protecţia animalelor, astfel încât unii maidanezi să poată fi eutanasiaţi.

Citeşte şi:

Primarul Craiovei vrea să eutanasieze toţi maidanezii din oraş

La fix nouă ani după ce Traian Băsescu, pe atunci primar al Capitalei, s-a declarat de acord cu proiectul de eutanasiere a maidanezilor, dezbaterea a fost reaprinsă, marţi, de către prefectul Mihai Atănăsoaie. Şi de data aceasta, autorităţile susţin că ar trebui luată în calcul şi varianta eutanasierii, măcar a câinilor bolnavi. În 2001, cea care l-a înduplecat pe Băsescu să renunţe la ideea uciderii câinilor vagabonzi a fost Brigitte Bardot. A venit de două ori la Bucureşti, a trimis scrisori peste scrisori şi chiar a înfiinţat aici o filială a asociaţiei sale de la Paris, prin intermediul căreia a derulat numeroase programe.

Nu-l uită şi nu-l iartă pe Traian Băsescu

Nici acum, "prietena de la Paris" a câinilor vagabonzi bucureşteni, aşa cum a numit-o presa, nu a rămas năpăsătoare la vestea că maidanezii sunt ameninţaţi cu eutanasierea. "Eu am venit de două ori în România în ultimii ani, chiar dacă eu nu mă merg niciodată în străinătate. Atunci toată lumea mi-a făcut promisiuni frumoase, începând cu Traian Băsescu, dar cum m-am întors în Franţa, câinii au fost executaţi. Sunt scârbită de această ţară şi de cei care conduc România!", a declarat Brigitte Bardot pentru „Adevărul de Seară".

„E rândul românilor să se trezească!"

Întrebată dacă de data aceasta mai vrea să vină la Bucureşti, pentru a discuta faţă în faţă cu autorităţile despre „măsurile nepopulare" pe care sunt pe cale să le ia, actriţa ne-a spus că ar vrea să vină, dar e bolnavă. „Fundaţia mea îşi aduce ajutorul la peste 20 de adăposturi pentru câinii din România livrând, în fiecare lună, hrană pentru animale. Este o cheltuială enormă pe care noi nu putem să ne-o asumăm la nesfârşit, căci ajutorul adus în România este în detrimetriul altor ţări cu aceleaşi probleme şi aceleaşi nevoi", a mai spus actriţa.

La final, a transmis un mesaj românilor care nu ar trebui să asiste impasibili la schimbarea legii de protecţie a animalelor. „Acum, este rândul românilor să se trezească, să protesteze şi să reacţioneze în ceea ce priveşte aceste persoane (n.r.- conducerea autorităţilor din România) care nu se gândesc decât să omoare", a spus ea pentru „Adevărul de Seară".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite