Asociaţia „Dăruieşte Viaţă“ construieşte un spital modular în curtea Spitalului Elias

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Dăruieşte Viaţă va construi în următoarele 4 săptămâni un spital modular pentru pacienţii cu COVID-19 în curtea Spitalului Elias Bucureşti.

Spitalul ad-hoc va avea circa 50 de paturi, pentru cazurile grave. Dotarea şi funcţionarea spitalului modular va fi în sarcina Spitalului Elias şi a Ministerului Sănătăţii.Dăruieşte Viaţă face apel la companii şi la donatorii din ţară şi din străinătate pentru a se alătura proiectului, anunţă Asociaţia într-un comunicat.

România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19, se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei.

”România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia şi Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate şi incapabile să-şi protejeze pacienţii din cauza infecţiilor şi lipsei de aparatură medicală. Este esenţial ca acest timp să fie folosit pentru a acţiona în sensul în care au nevoie pacienţii şi medicii”, a declarat presei Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

România urmează astfel exemplul altor ţări, precum China, Spania, Franţa sau SUA în condiţiile creşterii exponenţiale a numărului de pacienţi.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a propus autorităţilor ca modelul să fie replicat în Moldova şi Transilvania.

”Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcţia, timp în care şi criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid şi, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în ţară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili.”, a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite