Vinietă pentru parcare din 2014. Şoferii sunt obligaţi să o lipească pe parbriz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care ocupă abuziv un loc de parcare vor fi amendaţi. FOTOArhivă.
Şoferii care ocupă abuziv un loc de parcare vor fi amendaţi. FOTOArhivă.

Decizia a fost luată de Primărie deoarece aproape 10.000 de şoferi nu plătesc niciun leu pentru locul de parcare, fapt care îi nedreptăţeşte pe cei care achită anual minim 140 de lei.

Din 2014, toţi braşovenii care au închiriat un loc de parcare de la Primărie vor trebui să îşi afişeze pe parbriz vinieta care atestă faptul că şi-au achitat taxa de parcare. Vinieta autocolantă o va primi fiecare proprietar de maşină de la Direcţia Finanţelor Locale în momentul în care îşi achită taxa. Conform noului regulament de parcare este obligatorie lipirea acesteia pe parbriz, astfel ca şoferii care nu plătesc banii aferenţi locului de parcare să fie mai uşor reperaţi de către inspectorii care vor lua la puricat toate parcările din oraş de anul viitor.

Pentru a-i depista mai uşor pe şoferii care nu îşi achită taxa de parcare, inspectorii Primăriei s-au dotat cu aparate performante care la un simplu „click” îi înştiinţează cine este corect şi cine nu. Astfel, dacă nu aveţi abonament pentru respectivul loc de parcare de reşedinţă vă puteţi trezi cu o amendă destul de usturătoare. Cei care vor parca pe un loc care nu este al lor vor fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 200 şi 300 de lei. Mai mult, dacă au montat şi un sistem de blocare, amenda poate ajunge la 2.000 de lei.

„Tuturor celor care nu au un loc de parcare de reşedinţă închiriat le-am făcut o adresă oficială prin care le-am solicitat să ne transmită unde parchează, fiindcă sunt cazuri care locuiesc la casă şi au loc în curte sau au garaj. Este în interesul atât al proprietarilor de autoturisme, cât şi al nostru ca fiecare să aibă un loc de parcare unde să îşi lase maşina”, a precizat primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro.

Pe aceeaşi temă:

Ce investiţii face Primăria în 2014

Braşovul va avea trei autrostrăzi în 2018

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite