Remedii simple împotriva înţepăturilor de insecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bicarbonatul de sodiu este un remediu universal, reduce inflamaţia şi mâncărimea cauzate de înţepăturile de insecte. Dacă apar însă reacţii alergice severe este bine să mergeţi la medic.

Înţepăturile de insecte pot da alegii grave, dar şi disconfort, pentru că în zona înţepăturii pielea se înroşeşte, se umflă şi apar durerile şi mâncărimile. Cele mai periculoase înţepături sunt cele de albină şi păianjen care pot da alergii severe. Dacă pe lângă înroşirea zonei apar probleme de respiraţie şi umflarea feţei trebuie să luaţi un antialergic şi să se prezentanţi de urgenţă la medic.

Un remediu natural eficient împotriva înţepăturilor de insecte este bicarbonatul de sodiu. „Înţepăturile de insect pot fi extrem de neplăcute, iar senzaţia de mâncărime ne creează mari neplăceri. Bicarbonatul se sodiu este un remediu natural universal şi este la îndemâna oricui. Acesta trebuie diluat în apă şi aplicat precum o cremă. Va reduce rapid umflăturile şi nu vor mai apărarea mâncărimile neplăcute. Trebuie aplicat de două ori pe zi. De asemenea compresele reci vor reduce inflamaţia şi senzaţia de durere“, spune medicul homeopat Mihaela Naste.

Coajă de banană, pătrunjel sau muşeţel

Înţepăturile de ţânţari pot fi tratate cu coajă de banană, iar cele de albină - cu frunze de părtunjel. „Coaja de banană ne poate scăpa de senzaţiile neplăcute cauzate de înţepăturile de ţânţari. Aplicaţi o coajă de banană direct pe locul înţepăturii şi lăsaţi-o acolo cam două ore. Aşa veţi scăpa de mâncărimi şi nu veţi mai avea dorinţa de a vă scărpina. Dacă aţi fost înţepaţi de albine, atunci este bine să scoateţi imediat acul. Apoi frecaţi locul cu frunze de pătrunjel. Acest remediu este eficient atât împotriva durerii, cât şi a inflamaţiei locale. Uleiurile esenţiale de muşeţel sau de levănţică sunt eficiente împotriva muşcăturilor de păianjen. Aplicaţi zilnic 3-4 picături la locul înţepăturii“, mai spune homeopatul.

Pe lângă umflături şi senzaţia de mâncărime, înţepăturile de insecte pot duce la infectarea pielii. „Gălbenelele sau salvia funcţionează ca un dezinfectant natural. Aplicaţi ceai de gălbenele sau de salvie peste locul înţepăturii după ce pielea a fost curăţată. Repetaţi operaţiunea timp de 3-4 zile şi aşa veţi scăpa de riscul de infecţie“, mai spune specialistul.  
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite