Râurile de munte din fondurile Bran-Sbârcioara și Buzăul Superior, repopulate cu 100.000 de puieți de păstrăv VIDEO

0
Publicat:

Angajații Direcției Silvice Brașov, împreună cu mai mulți voluntari, au repopulat cu 100.000 de puieți de păstrăv indigen râurile de munte din fondurile Bran - Sbârcioara și Buzăul Superior.

Este vorba de alevini (pui de pește în primele faze ale vieții) cu vârsta între 4 și 5 săptămâni.

Cele două fonduri în care s-a făcut repopularea sunt gestionate de ocoalele silvice Brașov și Teliu.

„Puieții de păstrăv au fost produși în păstrăvăria Lăpușna a Direcției Silvice Mureș, iar în această acțiune de repopulare a Direcției Silvice Brașov s-au implicat și colegii noștri de la Parcul Natural Bucegi, precum și voluntarii Rareș și Bogdan Giurgiu, Sandu Darie, Liviu Firastrau, Horia Tatulea și familia Todoran, cărora le mulțumim pentru implicare”, precizează Regia Națională a Pădurilor - Romsilva

Vidra provoacă mari pierderi în populația de păstrăv

Acțiuni de repopulare cu puieți întreprinse în aceste zone sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici, în special vidra, spun reprezentanții Romsilva.

Pește răpitor de apă dulce, păstrăvul trăiește în apele curgătoare reci de munte, preferând șipotele, unde stă ascuns între pietre. Se hrănește cu viermi și diverse insecte, peștișori și icre.

Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri și o greutate de până la 800 de grame.

„Regia Națională a Pădurilor – Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii”, mai precizează Romsilva.

Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o rețea hidrografică formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite