Mesaj pentru poporul rus de la văduva lui Cornel Liviu Babeş, braşoveanul care şi-a dat foc pe pârtie la 2 martie 1989, în semn de protest la adresa comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etelka Babeş a transmis un mesaj poporului rus FOTO Ioan Buciumar
Etelka Babeş a transmis un mesaj poporului rus FOTO Ioan Buciumar

La comemorarea a 33 de ani de la sacrificiul soţului său, în semn de protest faţă de ororile comunismului, Etelka Babeş transmite un mesaj liderilor ţărilor democratice şi un altul poporului rus

Soţia lui Liviu Cornel Babeş, pictorul braşovean care, în 2 martie 1989, îşi dădea foc pe pârtia de schi pentru a atrage lumii atenţia asupra crimelor comise de regimul comunist din România, s-a arătat foarte îngrijorată de actuala situaţie din Ucraina. Braşoveanca a transmis un mesaj liderilor din ţările democratice şi unul poporului rus.

Etelka Babeş consideră că urmaşii comuniştilor din fosta Uniune Sovietică au provocat această situaţie şi le adresează un mesaj liderilor din ţările democratice. 

„Să se gândească la noi, la oameni! Noi, care i-am ales, noi, care îi sprijinim, noi care întotdeauna suntem alături de ei. Prin noi trăiesc ei! Şi, atunci, şi ei ar trebui să se gândească la noi întâi, la noi, la toţi oamenii, începând de jos, până mai sus”, a cerut Etelka Babeş. 

Văduva celui care şi-a dat viaţa pentru libertate crede că şi poporul rus ar trebui să urmeze exemplul soţului ei şi să nu se teamă de Vladimir Putin. „Eu nu prea sunt interesată de politică, dar poporul rus probabil că ştie ce trebuie să facă”, a mai transmis soţia lui Liviu Cornel Babeş. 

Etelka Babeş consideră că libertatea este darul cel mai de preţ al popoarelor şi acestea trebuie să lupte pentru preţiosul deziderat atât împotriva celor care vor să le cotropească din exterior, cât şi împotriva celor care le fură libertatea din interiorul ţării. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Datorii neplătite între Braşov, Bucureşti şi Constanţa. De unde a început totul

Bal caritabil la Braşov, organizat pentru Prima Şcoală Românească

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite